Kartshop-header

Big Mag efter VIR: Skulle holde mig i skindet

8. oktober 2013
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Jan Magnussen og Antonio Garcia var nok lidt bedre kørende end ventet i Oak Tree Grand Prix på VIR-banen lørdag, hvor det med en tredjeplads lykkedes den dansk/spanske duo at sikre Corvette Racing og Chevrolet hhv. team- og konstruktørmesterskabet i ALMS.

Men i slutfasen lå Magnussen tæt på CORE Autosports Patrick Long, men havde samtidig titelrivalen Dirk Müller i BMW bag sig. Derfor var det en usædvanligt afventende Magnussen i Corvette #3.

– Vi var konstant under hårdt pres, ikke mindst i timerne op til løbet, hvor vi endnu en gang fik bekræftet, at vi mangler fart i år. Men vi fokuserede på at lave en god og holdbar bil med så lavt dækslid som muligt, og det var uden tvivl med til at hjælpe os i sidste ende, siger Jan Magnussen.

– Men Antonio gjorde et fantastisk stykke arbejde og hentede nogle pladser allerede på første omgang, og da han kørte i pit anden gang for at give bilen videre til mig, førte vi kortvarigt løbet. På det tidspunkt var der godt en times tid tilbage at køre på, og vi skulle frem for alt sørge for at slutte foran de to BMW’er, da det ville udløse en sejr for Chevrolet i konstruktørernes mesterskab, siger han.
– Samtidig blev vi nødt til at tænke strategisk og sikre point i forhold til vores egen føring i kørernes mesterskab, så jeg var langtfra så aggressiv derude, som jeg plejer at være. Jeg lå på tredjepladsen i løbets sidste minutter, og jeg tror godt jeg kunne have taget andenpladsen fra Porschen foran mig, for jeg var hurtigere end ham (Patrick Long, red.). Men det betød, at jeg skulle satse min position, og da hverken Porschen eller den førende Ferrari kunne true os i mesterskabet var det klogest at holde mig skindet.

Magnussen/Garcia har nu 16 point til Dirk Müller i kampen om kørernes mesterskab i GT – Petit Le Mans på Road Atlanta byder på 24 point at køre om den 10. oktober.

Se highlights fra ALMS-løbet på VIR med Jan Magnussen her:

Skriv en kommentar