WEC

Nicki Thiim og Marco Sørensen verdensmestre i WEC GTE Pro

Fantastisk dansk triumf i smukt Audi-farvel

19. november 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Nicki Thiim og Marco Sørensen har netop vundet verdensmesterskabet sammenlagt i GTE Pro klassen i World Endurance Championship. Efter suveræn kørsel af de to danskere, hvor Nicki Thiim sluttede med et dobbelt-stint, kan Aston Martin #95-kørerne både kalde sig verdensmestre i klassen, men også sammenlagt for kørere.

Lad os lige dvæle ved et vemodigt farvel i den kæmpe danske triumf. For efter 18 år, 107 sejre, herunder 13 i Le Mans – med Tom Kristensen bag rattet 7 af gangene – siger Audi i dag farvel til LMP1-klassen efter en fantastisk dobbeltsejre. Udover at være det suverænt mest vindende team til dato, blev Dr Ullrich og co det første team til at vinde med både diesel- og hybridmotor.

Alle Audi-kendisser var da også samlet i paddock hos Audi, da de fejrede deres afsked med maner. Herunder også Tom Kristensen, der trods Audis farvel til Le Mans og WEC har en livstidskontrakt med det tyske team på 100 år.

Audi forsætter deres indsats i DTM-serien uændret og så i Formel E – men det er noget af et tomrum, den tyske bilgigant efterlader.

At Porsche vinder verdensmesterskabet sammenlagt i LMP1, kan de nok leve med i Audi. Flottere farvel end i dag kunne teamet ikke have ønsket sig. Med Porsches verdensmesterskab siger Mark Webber også punktum for en fantastisk karriere på toppen.

Tilbage til den kæmpestore danske triumf i GT Pro klassen. Danskeren har grundlagt deres verdensmesterskab med et ekstremt højt niveau i Aston Martin #95 gennem hele året. At de så slutter med at vinde årets sidste løb i Bahrain sætter bare en tyk streg under, at den danske duo hører til i den absolutte verdenselite.

Danskerne vandt mesterskabet med hele 22 point til Ferrari’en med Davide Rigon, Italien og Sam Bird, Storbritannien, der blev nummer to – 17 sekunder efter danskeren.

Også i GTE AM-klassen blev det til dansk sejr, da David Heinemeier-Hansson sammen med Patrick Long og Khalid Al Qubaisi vandt GTE Am-klassen for Porsche og sluttede som 2’er i VM.

Vi følger op med nyt om den danske triumf, så snart de to danskere har talt med pressen.

Skriv en kommentar