Ikke Magnussens Le Mans

18. juni 2012
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Det stod skrevet allerede lørdag morgen. Jan Magnussen vågnede til 2012-udgaven af Le Mans med influenza – og det skulle vise sig ikke at være det værste i den 80. udgave af langdistanceklassikeren for danskeren.

Magnussen startede og sluttede i bilen for Corvette Racing, men det var to vidt forskellige Corvette #73, som danskeren kørte. Fra starten gik lørdag klokken 15.00 røg Magnussen bagud og kunne efter første stint overlade bilen til Antonio Garcia på syvendepladsen.

Løbende justeringer gjorde bilen bedre, men en stribe større udbedringer af defekter satte teamet endegyldigt ud af spil om podiepladserne, som de ellers bankede på i løbet af aftenen.

– Vi er selvfølgelig meget skuffede. Det her er ikke det, vi er vant til hos Corvette. Jeg er skuffet, men ikke over teamet. Teamet er så stærkt og så velforberedt, så at vi skulle opleve alle de problemer vi oplevede i år, er så ulig Corvette. Det er en skuffelse for os alle, for selvfølgelig havde vi regnet med, at vi skulle være med til at kæmpe om sejren. Desværre tilstød der så mange forskellige problemer, som vi ikke tidligere havde oplevet, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

– Da starten gik, var bilen langt fra optimal. Den åd fordækkene hurtigere end den nogensinde har gjort før, så jeg sloges med understyring og vi var nød til at skifte dæk allerede ved første pitstop, samtidig med at vi konstant forsøgte at ændre bilens opsætning. Senere kunne vi køre tre stints på et sæt dæk, så vi fik fikset problemet, men så kom problemet med styrtøjet og senere generatoren. Disse skuffelser er det, der til gengæld gør det så meget større at vinde på Le Mans. Det løb kræver, at der er så mange faktorer, der går i den rigtige retning gennem 24 timer og med den konkurrence der er nu, så vinder man ikke, hvis man skal slås med problemer undervejs, siger han videre.

Trods sygdommen tog Magnussen det afsluttende stint og startede og sluttede dermed Corvette #73’s Le Mans 2012.

– Jeg vågnede op med feber på løbsdagen. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men når først jeg var i bilen, så mærkede jeg intet til det. Jeg blev da også bedt om at køre en ekstra tur til sidst, da vi skulle kæmpe om fjerdepladsen, men så begyndte de øvrige problemer og vi måtte tage til takke med femtepladsen.

Næste for Jan Magnussen er DTC om to uger på Padborg Park

Skriv en kommentar