Over 10 timer skal det sidste slag slås i ALMS - og Jan Magnussen og Antonio Garcia er i førersædet til at tage den sidste titel i GT-kørernes mesterskab, inden den amerikanske serie slås sammen med Grand-Am.

Jan Magnussen før ALMS-brag: Vi skal holde tungen lige i munden

17. oktober 2013
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Over 10 timer skal det sidste slag slås i ALMS – og Jan Magnussen og Antonio Garcia er i førersædet til at tage den sidste titel i GT-kørernes mesterskab, inden den amerikanske serie slås sammen med Grand-Am.

Petit Le Mans er sidste løb, og her skal 16 points forspring til Dirk Müller forsvares og konverteres til en titel.

– Vi vinder kun det mesterskab, hvis vi holder tungen lige i munden. Det betyder ikke, at vi ikke vil gå efter en sejr i løbet, men vi skal frem for alt sørge for at vinde mesterskabet, siger Jan Magnussen.

– For en gangs skyld ser det rigtig lovende ud for os, for vi er mange point foran den eneste konkurrent, som kan true os. Der er ingen tvivl om, at alle konkurrenter sætter alt ind for at vinde, for der er noget særligt ved at vinde Petit Le Mans, men vi har en stærk og solid bil. Hvis vi er kloge nok til at køre den, presse den, når det er muligt, og trække os, når det er nødvendigt — så har vi rigtig gode chancer for at tage mesterskabet med hjem, siger han videre.

Garcia/Magnussen begyndte sæsonen med nul point på Sebring, men en stærk slutspurt har kørt dem i stilling til at nappe titlen. Der er 24 point at køre om i Petit Le Mans.

– Netop fordi løbet varer så lang tid, spiller teamet en kæmpe rolle. Der er flere pitstop og dermed også meget mere strategi end normalt, men heldigvis for os har vi alene i denne sæson bevist, at vi har det stærkeste team bag os. Vi har konstant været bagefter på fart, og det har presset os til netop at være ultraskarpe på teamwork og strategi, forklarer Jan Magnussen.

Garcia og Magnussen får i dette løb selskab af unge Jordan Taylor, som også var del af trekløveret under dette års Le Mans.

Du kan følge løbet live lørdag via ALMS’ hjemmeside – find linket her.

Sådan køres Petit Le Mans 2013:

Torsdag 17. oktober
10.45 (16.45 dansk tid) — Træning #1
14.45 (20.45 dansk tid) — Træning #2
7.00 (13.00 dansk tid) — Træning #3
Fredag 18. oktober
10.20 (16.20 dansk tid) — Træning #4
13.45 (19.45 dansk tid) — Kvalifikation
Lørdag 19. oktober
09.15 (15.15 dansk tid) — Warm Up
11.30 (17.30 dansk tid) — RACE (10 timer)

Skriv en kommentar