Kartshop-header
Rødby Karting Ring

Legendarisk gokartbane lukker

20. maj 2015
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Pinsen markerer enden på mere end 40 år med hæsblæsende tempo for Rødby Karting Ring. Det sker, når den sidste løbsweekend afvikles på banen i sin nuværende form.

Rødby Karting Ring bliver fra 1. juli overtaget af Femern A/S, der skal bruge arealerne til etableringen af den kommende faste forbindelse.

Derfor bliver pinsen en passende afsked med banen i Rødby, når det går løs med anden afdeling af Dansk Super Kart – en løbsserie, der i 15 år har dannet rammerne for de bedste hjemlige kørere.

Gennem 43 sæsoner har adskillige danmarksmestre ladet sig kåre på banen, ligesom stort set samtlige berømte danske racerkørere på et eller andet tidspunkt har konkurreret på banen.

Rødby Karting Ring

FOTO: Dennis Bjerringfeldt. Stemningsbilleder fra et løb på Rødby Karting Ring

I 1989 vandt Jan Magnussen sit sidste karting-danmarksmesterskab på banen. Jason Watt, Kevin Magnussen, Nicolas Kiesa, Marco Sørensen, tidligere verdensmester Gert Munkholm, Allan Simonsen og mange flere har alle prøvet kræfter med den korte, men krævende bane.

Klubben bag banen, Rødby Go-Kart Klub, har også fostret en række talenter. Helt tilbage i 1976 var den lokale helt Per Steffensen, søn af en af initiativtagerne, mester. Senere har tidligere DTC-mester Michel Nykjær fået sin første motorsportsopdragelse i klubben, mens Patrick Zenka og Mikkel Mac har vundet DIF DM i karting som repræsentanter for Rødby Go-Kart Klub.

Rødby Karting Ring blev indviet i april 1972 ved et storstilet arrangement. Rødby Go-Kart Klub kunne på det tidspunkt endnu ikke selvstændigt forestå en konkurrence, men Kongelig Dansk Automobil Klub (KDAK) trådte velvilligt til og stod for det praktiske.

”For Rødby Go-Kart Klub er det naturligvis et vemodigt farvel, men samtidig er vi optimistiske omkring det nye baneanlæg, som opføres få hundrede meter fra det nuværende. Alle miljø- og arkæologigodkendelser er på plads, og allerede 1. juli 2015 rykker entreprenørmaskinerne ind på det nye areal for at påbegynde opførelsen af en støjvold, som effektivt vil skærme omgivelserne for lyden fra gokarterne. Banen er projekteret med internationale mål og forhåndsgodkendt af det internationale forbund CIK til mesterskabsløb,” siger Peder Madsen fra Rødby Karting Ring ApS.

Rødby Karting Bane ny

Det nye bane-layout, udarbejdet af det svenske entrepenørfirma Sweco AB. Dette firma har for nylig stået for renoveringen af Kristiansstad banen, som derefter har arrangeret EM-afdelinger i karting.

Rødby Go-Kart Klub håber, at Femernforbindelsen vil få det motorsportsglade Tyskland til at lægge et af deres mesterskabsløb på dansk grund og dermed skabe mere aktivitet på Lolland.

Om Dansk Super Kart

I Dansk Super Kart er deltagerne fra 8 år og opefter, og navnlig klasserne for de yngste oplever i øjeblikket en markant deltagerfremgang.

Klasserne Cadett Mini og Cadett Junior, hvor kørerne er mellem 8 – 13 år, udgør godt halvdelen af de tilmeldte til første afdeling af Dansk Super Kart. Alle er inspireret af ”Kevin Magnussen-effekten” og går til sagen med en smittende ildhu og stort talent.

Dansk Super Kart har i omkring 15 år dannet rammerne for de bedste hjemlige kørere, og betegnelsen dækker over cups og mesterskaber i fem klasser. Foruden Cadett Mini og Cadett Junior er det KF Junior og seniorklasserne KF og KZ, hvor sidstnævnte er for karts med gear og stående start.

1 Comments

  1. Det er jeg ked af at høre, har brugt mange dejlige timer på Rødby Go-kart bane. Klubmester op til flere gange,nr 2 til DM, NR.1 i DM revanche , ikke mindst pga. Min mekanikker Bjarne (bager) og min mor og Per. Det var tider.

Skriv en kommentar