Legendariske DTM biler til Classic Race Aarhus

7. december 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Den populære tyske DTM-klasse der hærgede Europa i firserne og starten af halvfemserne skal nu for første gang nogensinde køre i Danmark. Klassen er særligt kendt herjemme da der gennem årene har været flittig deltagelse af danske kørerer i serien – heriblandt Jan Magnussen, Jason Watt, Tom Kristensen, Kris Nissen og Kurt Thiim

Der er udstedt garanti for en af årets mest fantastiske motorsportsoplevelser på dansk jord efter at Deutsche Tourenwagen Classics har besluttet at køre 2017-sæsonens første løb under Classic Race Aarhus i weekenden den 19.-21. maj.

“Det er en stor nyhed som vi har arbejdet et stykke tid på at få til Danmark. Nu er det så lykkedes os at få en aftale med en af de lækreste klasser i Europa og det er ganske enkelt et scoop”, lyder det fra Mike Legarth, direktør hos Classic Race Aarhus.

Under navnet Deutsche Tourenwagen Classics genoplivede tyskerne sidste år den enormt populære DTM-klasse som den så ud i firserne og halvfemserne da den var på sit højeste.

Mange af de samme racere og kørere der deltog i løbene i den gloværdige periode er med igen og Tourenwagen Classics oplyser, at der er gode chancer for at også den danske racerkører Kurt Thiim er iblandt dem – han vandt Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (DTM) tilbage i 1986, hvor han kørte Rover 3500.

Danske Kurt Thiim vandt i sin blå/hvide Rover 3500 mesterskabet i 1986 og var i mange sæsoner frem en særdeles populær og succesrig kører i DTM-serien.

Løbene i Tyskland tiltrak ofte over 100.000 ellevilde motorsportsfans fra hele verden og havde millioner af TV-seere. Det var en af de eneste løbsserier i Europa der i popularitet for alvor kunne måle sig med Formel 1.

Løbet i Aarhus, hvor der køres om point i det samlede mesterskab, giver mulighed for et glædeligt gensyn med de berømte dueller mellem de to ærkeklassiske standardvogne Mercedes Evo og BMW M3, men den lange liste af deltagerbiler i 2016-sæsonen talte også Ford Cosworth, Audi V8 quattro og den eksotiske Alfa Romeo 155 VG TI.

“I Aarhus får vi muligheden for at køre på en berømt og smukt beliggende bybane foran en masse tilskuere. Ingen af kørerne kender banen særlig godt, så det bliver interessant at se, hvor meget de tør. Men det er jo vores første løb i 2017-sæsonen og kørerne kæmper om point, så der skal køres til, og vi er meget spændt på hvordan det går”, oplyser Ralph Bahr, der står bag Deutsche Tourenwagen Classics.

“Vi vil gerne tilbyde noget ekstraordinært, særligt i 2017 hvor Aarhus jo er udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad. Det forpligter og den her aftale med Deutsche Tourenwagen Classics er absolut noget vi kan være stolte af”, lyder det fra Mike Legarth.

Og tilskuerne? De kan virkelig glæde sig til et gensyn med noget af det bedste standardsvognsrace, som verden nogensinde har set.

Tags

Skriv en kommentar