Pole til Heinemeier Hansson – P5 til Magnussen

18. august 2012
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Kvalifikationen til løbet denne weekends afdeling i ALMS blev kørt på Road America omkring midnat dansk tid. Heinemeier Hansson endte helt i top i LMP2-klassen og Jan Magnussen på P5 i GT-klassen.

Muscle Milk Pickett-teamet endte ikke overraskende med at tage den samlede pole position med Klaus Graf bag rattet. Bilen med Lucas Luhr og Klaus Graf var allerede dominerende i træningerne.

Bilen fra Conquest Endurance med David Heinemeier Hansson opnåede pole position, da danskerens teamkollega Martin Plowmann kørte den hurtigste tid i LMP2-klassen. En imponerende bedrift af den unge englænder, da torsdag var hans første dag på Road America. Samlet rakte den hurtige tid til en startposition son nummer tre på gridden til løbet lørdag eftermiddag lokal tid.

– Jeg er positivt indstillet til løbet i morgen, dette er en af ​​de bedste opsætninger, som vi har haft hele året, og bilen er bare fantastisk at køre. Vi kan være hurtige selv med gamle og slidte dæk, og bilen er meget konsekvent i hele stintet, så det vil være meget vigtigt især til et 4-timers løb, udtalte David Heinemeier Hansson efter kvalifikationen.

Jan Magnussens bil fra Corvette Racing røg et par pladser tilbage i forhold til den første træning. Antonio Garcia kørte bilen til en femteplads i kvalifikationen. I GT-klassen var det Porsche der endte med hurtigste tid. Flying Lizard Motorsports kom på pole men noget overraskende med bil #44 med Seth Neiman og Marco Holzer.

Der skal kæmpes over fire timer, så der er rig mulighed for et løb med både spænding og dramatik. Normalt varer løbene to en halv time i ALMS-serien, så et løb der er halvanden time længere stiller større krav til kørere, teams og ikke mindst løbstrategien.

Løbet på Road America kan følges lørdag fra klokken 21:30 via livetiming på www.alms.com

Skriv en kommentar