Starten går i klassen KF Junior i 2014 på Københavns Gokartbane

Københavns Gokartbane huser morgendagens stjerner

16. april 2015
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Bilsport er i vælten for tiden i Danmark, og intet sted mere end hvor det hele starter: karting!

Trods landets beskedne størrelse er Danmark en stormagt i karting. Danske kørere kæmper regelmæssigt med om store, internationale mesterskaber.

På den hjemlige scene går det denne weekend løs med Danmarks største løbsserie, Dansk Super Kart. Det sker den 18.-19. april på Københavns Gokartbane.

I Dansk Super Kart er deltagerne fra 8 år og opefter, og navnlig klasserne for de yngste oplever i øjeblikket en markant deltagerfremgang.

Klasserne Cadett Mini og Cadett Junior, hvor kørerne er mellem 8 – 13 år, udgør godt halvdelen af de tilmeldte til første afdeling af Dansk Super Kart. Alle er inspireret af ”Kevin Magnussen-effekten” og går til sagen med en smittende ildhu og stort talent.

Dansk Super Kart har i omkring 15 år dannet rammerne for de bedste hjemlige kørere, og betegnelsen dækker over cups og mesterskaber i fem klasser. Foruden Cadett Mini og Cadett Junior er det KF Junior og seniorklasserne KF og KZ, hvor sidstnævnte er for karts med gear og stående start.

Til åbningsløbet i København ventes ca. 100 deltagere til start. Løbsformatet er to afsluttede løbsdage; en lørdag og en søndag. Der køres træning, kvalifikation og finaler hver dag med separat præmiering. Der er heatstart lørdag kl. 12.30, søndag fra kl. 11. Vil man se race fra allerøverste skuffe, anbefaler vi derfor at lægge vejen forbi banen på Kløvermarken.

Københavns Gokartbane er samtidig Danmarks ældste og blev taget i brug i 1966. Banen emmer af historie og tradition, og alle de bedste danske racerkørere har trådt deres barnekørersko på denne bane.

Københavns Gokartbane er beliggende på Kraftværksvej 10, 2300 København S.

Følg DSK og meget mere karting på DASU’s Facebookside.

Skriv en kommentar