WRC

WRC New Zealand: Loeb udbygger i VM

26. juni 2012
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Ustoppelige Sébastien Loeb tog sin femte sejr i 2012 – og tredje dobbeltsejr til Citroën, da Brother Rally New Zealand blev afviklet i weekenden.

Med sejren udbygger Loeb yderligere i VM og er godt i gang med at gøre årets dyst lidt kedeligere.

Citroën-køreren dystede dog helt frem til lørdag med teamkammerat Mikko Hirvonen, hvorefter de to fik besked om at holde deres placeringer. Det gav blandt andre Thierry Neuville mulighed for at skinne i sit første Rally New Zealand som indhopper for Nasser Al-Attiayah. Belgieren var hurtigst på flere af søndagens prøver mod sin femteplads.

Loeb kan dog i høj grad sende en varm tak til Ford World Rally Team-kørerne Petter Solberg og Jari-Matti Latvala for sin sejr nummer 72 i karrieren. Solberg og teamet valgte forkerte dæk på den allerførste specialprøve. De hårde dæk fik aldrig varmen på det fugtige underlag, og nordmanden mistede halvandet minut. Det var for meget at hente, og selvom Solberg tog tredjepladsen samlet, så var det Solbergs tab.

Jari-Matti Latvala fik heller ikke et meget bedre udgangspunkt, da finnen spandt fredag og røg ud af toppen – og så eftertrykkeligt ind i pigtråden, at finnens Fiesta måtte klippes fri. Latvala benyttede herefter resten af rallyet som test frem mod hjemmebanerallyet i Finland i august – næste afdeling i VM-kalenderen.

Næstbedste Ford efter Solberg var Evgeny Novikov, der igen imponerede frem mod fjerdepladsen. Estiske Ott Tänak havde også løftet øjenbrynene på ny hos tilskuerne, men Ford-køreren røg af vejen og udgik søndag i sin dyst om femtepladsen mod Neuville.

Dani Sordo i MINI overkom flere problemer fredag og tog sjettepladsen og understregede sin fart på asfalt ved at tage sejren på de to powerstages. Araujo fulgte Latvala på ottendepladsen foran Ken Block, der tog point i sit comeback i WRC-sammenhæng, mens Manfred Stohl tog afsked med WRC-bilerne – og formentlig Rally New Zealand, der kan være på vej ud af kalenderen – med en tiendeplads.

Resultaterne betyder, at Loeb nu fører VM med 55 point til sin nærmeste, reelle konkurrent – Petter Solberg på tredjepladsen. Det svarer til to sejre og lidt bonuspoint i powerstagen. Mikko Hirvonen er 38 point efter teamkammeraten, men med en klar intern rang hos Citroën får finnen ikke lov at tage unødige point fra franskmanden.

Se highlights fra tredjedagen, der også summerer de øvrige dage her:

Toppen i Brother Rally New Zealand:

1 Loeb / Elena Citroën DS3 WRC 4:04:51.2
2 Hirvonen / Lehtinen Citroën DS3 WRC +29.6
3 Solberg / Patterson Ford Fiesta RS WRC +1:36.4
4 Novikov / Giraudet Ford Fiesta RS WRC +2:13.6
5 Neuville / Gilsoul Citroën DS3 WRC +2:42.4
6 Sordo / del Barrio Mini John Cooper Works WRC +3:03.1
7 Latvala / Anttila Ford Fiesta RS WRC +4:52.9
8 Araújo / Ramalho Mini John Cooper Works WRC +9:36.4
9 Block / Gelsomino Ford Fiesta RS WRC +10:30.3
10 Stohl / Minor Ford Fiesta RS WRC +11:26.3

VM-stillingen efter otte af 13 afdelinger:

1. Sebastien Loeb

145

2. Mikko Hirvonen

107

3. Petter Solberg

90

4. Mads Ostberg

80

5. Evgeny Novikov

55

6. Jari-Matti Latvala

54

7. Martin Prokop

36

8. Thierry Neuville

32

9. Dani Sordo

29

10. Nasser Al-Attiyah

23

 

Skriv en kommentar