Kartshop-header

ACO ændre regler omkring tankning

21. december 2015
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Der er mange som har gennemgået 2016 FIA WEC reglementet, og flere er faldet over en sektion omkring regler for tankning af LMP1 bilerne.

Den nye forordning er specifik for tankning under løbet og siger: “Enhver enhed / system, hvis princip ikke er knyttet til tyngdekraften er forbudt ”

Hvorfor blander FIA /ACO sig nu i det her? Jeg tror at det skyldes at Porsche konsekvent var 3-5 sekunder hurtigere om at fylde brændstoftanken, end konkurrenterne.

Der har været en del teorier fremme om hvordan det kunne lade sig gøre at tanke hurtigere hos Porsche, end hos kollegaerne. Èt af budene går på at Porsche skaber et vakuum i tanken som gør at brændstoffet nærmest suges ned ind. Vi ved ikke om det er faktum.

http://

Hvor stor var fordelen for Porsche så på Le Mans ? fordelen har været  imellem 1m27s og 2m25s hen over 24 timers løbet. Umiddelbart virker det jo ikke så voldsomt, men #7 Audi Sport Team Joest som fik 3. pladsen i årets løb, endt kun én omgang efter #17 Porsche Team som endte på anden pladsen, og piller vi den positive fordel ud af Porschen, så handler det lige pludseligt kun om 1 minut i forskel imellem anden og 3. pladsen.

Nu kan vi igen glæde os til 2016 sæsonen, hvor denne takning-fordel er pillet ud af Porschen, men hvor føre det os så hen? Reelt ved vi det ikke. Vi ved kun at Porsche og Audi allerede nu har testet rigtig mange kilometer, og dermed igen er godt forberedt til den kommende sæson.

 

Facebook gruppen for Danske Le Mans fans

Skriv en kommentar