Shane Lynch gæster DTC

Popstjerne kører Classic Race i Aarhus

23. maj 2016

Når Danmarks bedste motorsportsklasse kører gadeløb til Classic Race i Aarhus den 27. til 29. maj, bliver det med en særlig kører bag rattet i en af Massive Motorsports racerbiler. Boyzone-stjernen Shane Lynch gæster DTC, og dyster mod de andre for et enkelt løb.

Selv om man er med i et boyband, kan man godt have andre talenter end sang. Det har blandt andet Shane Lynch fra Boyzone, der udover at være pop-idol også er en dygtig racerkører. Racingteamet Massive Motorsport med sidste års DTC-vinder, Casper Elgaard, i spidsen har derfor inviteret sangerne til at køre en af holdets to biler, når der køres gadeløb i MASCOT DTC til Classic Race i Aarhus den 27. til 29. maj. Det bliver en oplevelse for både kørerne og for publikum.

”Da Massive Motorsport fik chancen for at få Shane Lynch ud at køre, så vi det som både en sjov og spændende mulighed vores team. Ikke nok med at han er kendt fra sin musikkarriere, han er også racerkører, som har været bag et rat i mange år og kører rigtig godt,” siger Casper Elgaard, teamchef i Massive Motorsport.

Gadeløbet i Aarhus er et af de to DTC-løb, der køres på almindelige veje og ikke en racerbane. Det giver ekstra udfordringer for kørerne, da gadebanerne er uvante at køre på. Det betyder, at der ikke er plads til fejl. Ryger man af banen, rammer man et autoværn eller i værste fald en betonmur.

I FDM-DTC glæder man sig over, at Boyzone-stjernen kører med i Danmarks bedste motorsportsserie.

”DTC tiltrækker historisk set internationale kørere, og Shane Lynch er et af de mere anderledes navne, der har kørt med. Ikke nok med at han er kendt fra sin boyband-tid, han har også racererfaring og har kørt den engelske motorsportsserie GT, så han bliver spændende at have med i feltet. Vi håber selvfølgelig, at det kan være med til at trække et andet publikum til, så endnu flere kan opleve DTC,” siger direktør for FDM-DTC Jesper Carlsen.

Shane Lynch går ikke efter DTC-titlen, men der er alligevel meget på spil, når han skal køre med i det andet af i alt syv DTC-løb. Hans point bidrager nemlig til Massive Motorsports samlede holdpoint.

“Selvom Shane Lynch som udgangspunkt kun skal køre et løb for Massive Motorsport i DTC, så kan han stadig samle point til teammesterskabet Jeg er godt klar over, at jeg sætter Shane Lynch i en rigtig vanskelig situation. Han skal ikke bare op mod nogle af Danmarks bedste racerkørere, men han skal også dyste mod dem på en bane, hvor han virkelig bliver køreteknisk udfordret. Det til trods har jeg en forventning om, at Shane Lynch giver alt, hvad han har og at han kommer til at ligge i den spændende del af feltet,” siger Casper Elgaard og fortsætter:

“Jeg glæder mig til at se, hvor mange Boyzone fans der kommer for at møde Shane. Jeg ved, at han vil sætte pris på hver og en”.

Fakta:
– MASCOT DTC afholdes årligt
– Det består af syv til otte løb, hvoraf to er på gadebane, et i Aarhus og nu dette i København
– Til hvert løb konkurreres der om 25 point per heat. Andenpladsen får 20 point, tredjepladsen 17, fjerdepladsen 15, femtepladsen 13 og herfra nedefter

Skriv en kommentar