Anders Fjordbach

Anders Fjordbach sejrer på Nordschleife

se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Sæsonåbneren i årets VLN-serie blev i går skudt i gang og det var med danske Anders Fjordbach helt fremme i sin Phoenix Racing Audi R8 LMS. Den 25-årige dansker delte bilen med Frank Stippler i det 4 timer lange løb, og lå egentlig toer efter holdkammeraterne Laurens Vanthoor og Christopher Haase i søsterbilen. Men da Vanthoor og Haase blev idømt en 35 sekunders tidsstraf for at overhale under gult flag byttede de to pladser, og Fjordbach og Stippler overtog dermed sejren.

Løbet køres på den 24.358 kilometer lange bane, hvor Grand Prix-versionen og Nordschleife kombineres til én. For Stippler, var dette den 12. sejr i VLN regi mens det for Anders Fjordbach var den første. Nederste trin på podiet blev optaget af Black Falcon med Bernd Schneider, Adam Christodoulou, Maro Engel og Manuel Metzger der kører i en Mercedes AMG GT. De tre slog Haribo Racing i en anden Mercedes AMG GT3 kørt af Uwe Alzen, Maxi Götz, Lance Arnold og Jan Seyffarth, som dermed måtte nøjes med 4. pladsen efter en tæt kamp mellem de to.

Kampene var tætte gennem hele det fire timer lange løb. Med deres pole position fik Land Motorsport, kørt af Marc Basseng, Connor De Phillippi, Timo Scheider og Mike Rockenfeller, virkelig et vellykket comeback til VLN i deres Audi R8 LMS. Marc Basseng gik i føring fra start, men kom dog hurtigt under pres fra den senere vinder Frank Stippler og en Ford GT kørt af Jürgen Alzen og Philipp Wlazik, men i slutningen af ​​femte omgang, smuttede Stippler forbi Basseng. Basseng ønskede ikke at give op, og de to krydsede målstregen side om side en omgang senere. Stippler formåede at beholde placeringen indtil målstregen, og kunne dermed stille sig øverst på podiet sammen med Anders Fjordbach.

Land Motorsport sluttede på femtepladsen i deres comeback løb, foran en Bentley Continental GT3 kørt af Christian Menzel, Guy Smith, Marco Holzer og Fabian Hamprecht.

Anden afdeling af VLN finder sted den 30. April.

Skriv en kommentar