Foto: Marc VDS 2015, Paul Ricard

Belgisk storhold ender en æra

6. oktober 2015
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Det belgiske GT-team Marc VDS Racing Team har i en pressemeddelelse i dag annonceret, at teamet dropper samtlige aktiviteter på fire hjul med denne sæsons udgang. Det vil derfor sige, at vi ikke længere får teamets hurtige BMW at se efter ELMS-finalen på Estoril senere i oktober.

Teamets præsident, Marc van der Straten forklarer den svære beslutning med en blanding af økonomiske overvejelser og interne stridigheder på teamet – til trods for en sæson, der med den samlede sejr i 24-timersløbet på SPA-Francorchamps og en andenplads i Nürburgring 24 ellers har givet Marc VDS de bedste resultater nogensinde.
Succesen har nemlig ikke været gratis, skriver teamet:
– At køre for at vinde i enhver serie i den meget tætte GT3-klasse er dyrt, men når disse omkostninger næsten fordobles af en dårlig finansiel styring fra de, der har den opgave i teamet, så er det ikke længere muligt at fortsætte. Beslutningen om at droppe vores aktiviteter på fire hjul kom dog ikke på det økonomiske, men fordi det moralsk set ikke fungerer at drive et team, som ikke bærer de principper, som Marc van der Straten har fået fra sin far, der startede hele projektet.

For Marc van der Straten handler motorsport om passion, konkurrence, ære og professionalisme. Passionen ved bilerne er nu forsvundet på grund af de, han troede delte hans vision for teamet, men som i stedet viste sig kun at tænke på sig selv.
– Jeg skylder min far min passion for motorsport. Det var ham, der gav mig værdierne, jeg har levet efter – og en måde at arbejde på, som ikke forudsætter kontrakter og lange aftaler. Jeg taler om en tid, hvor hans ord og et håndtryk var nok til at lukke en aftale uden tonsvis af papirer og mange signaturer. For otte år siden startede jeg selv med at bygge et ambitiøst team, men man må erkende, at tiderne er skiftet. Så meget, at jeg i dag har mistet min passion for sporten. Samarbejdspartnere har misbrugt min tillid og måden, vores team fungerer på. Jeg er 67 år, og jeg har ikke tid tilbage til at acceptere en opførsel, der disrespekterer de principper, jeg lever efter. Jeg er træt af den mangel på professionalisme, som nogle personer i teamet har udvist – personer, jeg fejlagtigt gav nøgleroller i teamet, skriver Marc van der Straten.

Helt slut er det dog ikke for Marc VDS-teamet. Det belgiske team er også særdeles engagerede på to hjul, og aktiviteterne i Moto2 vil fortsætte som hidtil. Men på fire hjul er det som sagt slut, når det ternede flag falder på Estoril.

Skriv en kommentar