Kartshop-header
Billig bilforsikring

Bilforsikring – glem alt om det røde og grønne kort, og dog…

4. juni 2015
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Har du også glemt at bestille det røde og grønne kort inden din tur ud i Europa? Som bekendt er de to kort er et bevis for at du har den rette bilforsikring, der inkluderer en kasko- og ansvarsforsikret

Før i tiden skulle de fysisk være tilsteder i bilen, når du tog på langfart. Det behøver man ikke længere, rent fysisk.

Som du sikkert ved, er det grønne kort et bevis for, at bilen er ansvarsforsikret. Og nu er det ikke længere nødvendigt at have det med, når rejsen foregår indenfor EU’s grænser, samt ved rejser til yderligere fem lande i Europa.

Det er på denne side du finder oversigten over de lande, ud over EU, hvor det ikke er nødvendigt, have det grønne kort med: Andorra, Island, Norge, Serbien eller Schweiz, hvor det heller ikke er nødvendigt at have det grønne kort med sig.

Og du kan også få oversigten over landene, hvor det er påkrævet at du har det med. Vi lister dog lige landene her, som en service til dig: Albanien, Ukraine, Tyrkiet, Montenegro, Rusland, Hviderusland, Israel, Iran, Bosnien-Hercegovina, Moldova, Marokko og Tunesien.

Der er et specielt forhold omkring bilferie i Kosovo. Uligt andre steder, så kræver Kosovo altså, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen. Det kan være ualmindeligt dyrt og besværligt, såfremt du havner i et trafikuheld, og ikke har købt ansvarsforsikringen ved grænsen.

De accepterer simpelthen ikke det grønne kort fra Danmark – eller andre lande for den sags skyld. Så, naturligvis – undgå altid færdselsuheld, men sørg for at du er helt sikret, såfremt uheldet er ude.

Det røde kort er i sig selv ikke bevis for, at din bil er dækket af en kaskoforsikring. Der er heller ikke krav om at skulle fremvise det røde kort, hvis uheldet er ude – men det er rart at have ved hånden. Læs mere om det røde kort hos SOS International.

Din registreringsattest er, ud over dit bevis for at du ejer bilen, også en god ting at have med, og såfremt du har mistet den, eller papiret er blevet for slidt, så kan du bestille den online hos motorregisteret.

Det eneste det kræver er, at du har et NemId, så kan du bestille online. Det koster blot 100 kroner, og du har det sendt med posten i løbet af ganske få dage. Det er registreringsattestens første del, du skal anvende.

De er to dele, men det er altså den første del du skal bruge. Registreringsattesten har alle de nødvendige oplysninger – hvis nu eksempelvis nummerpladen-, eller hele bilen stjæles.

Du kan naturligvis også vælge at køre forbi et af SKAT’s kontorer og få en original registreringsattest med det samme, men det er jo sjældent man har tiden til det.

Inden du tager på ferie kan du på bilforsikring.net sammenligne priser på bilforsikringer for at finde en billig bilforsikring. Så er du sikker på at du er dækket til den bedste pris.

Huskelisten til bilferien i Europa, udover at bilen skal være i forsvarlig stand, og ordentligt pakket:

  • Telefonnummeret til SOS International +45 70 10 50 52
  • Download App’en med det røde kort til din smartphone
  • Sørg for at du har registreringsattesten med – den originale, ikke en fotokopi

1 Comments

Skriv en kommentar