Kartshop-header
Bilkøb eller leasing? 4 ting, der afgør dit valg. Sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk kan give dig svare

Bilkøb eller leasing? 4 ting, der afgør dit valg

12. december 2017
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Inden du bestemmer dig for, om du skal købe eller privatlease din bil, er der visse faktorer, du bør overveje. Det er nemlig en stor beslutning, der blandt andet afhænger af hvor stabil, din økonomi er, og hvor længe, du har tænkt dig at beholde bilen. Læs med her og opdag hvilke 4 faktorer, der kan være afgørende for dit valg af metode.

En bil er en stor investering, og den er både dyr at anskaffe sig og vedligeholde. Mange tyer derfor til privatleasing, da det umiddelbart lyder som en billigere og mere fordelagtige løsning. Dog er der visse forhold, du skal have for øje, før du træffer det afgørende valg. Der er nemlig fordele og ulemper ved begge metoder – det handler derfor om, hvordan din situation forholder sig.

  1. Hvor længe vil du beholde bilen?

Før du tager den endelige beslutning, skal du gøre det klart med dig selv, hvor længe du ønsker at beholde den samme bil. Skal du kun bruge bilen over en bestemt periode? Eller foretrækker du at skifte bil, når du får trang til fornyelse? Privatleasing egner sig godt til dig, der ikke har planer om at beholde bilen i mere end 3 år. Ønsker du derimod at bruge tid og energi på at vedligeholde din bil, vil et bilkøb være mere oplagt til dig.

  1. Kender du dit kørselsbehov?

Det kan være svært at forudsige dit transportbehov flere år frem. Har du dog et stabilt liv, hvor du kan tegne et klart billede af, hvor meget du kommer til at bruge bilen de næste 3 år, kan det være en fordel at vælge privatleasing. Når du privatleaser, får du nemlig sat et bestemt kilometerantal, du ikke må overstige. Regner du derfor ikke med, at der sker de store afvigelser i dit kørselsbehov, kan du spare penge ved at lease din bil. Modsat vil bilkøb være fordelagtigt for dig, der forudser spontane bilture, og derved ikke kan overholde et fastsat kilometerantal. Bilkøb giver dig således færre bekymringer forbundet med hvor hyppigt, du bruger bilen.

  1. Ønsker du ejerskab eller bekymringsfrihed?

Vælger du bilkøb, ejer du hver en andel af bilen. Dit fulde ejerskab giver dig derfor også bestemmelsesret, hvorfor du ikke skal stå til ansvar over for en leasingudbyder. Du kan derfor installere alt det udstyr og gear i din bil, som du har lyst til. Derudover behøver du ikke at være lige så bekymret for at forårsage skader og slitage på bilen, da den ikke skal leveres tilbage. Leaser du derimod en bil, slipper du udenom bekymringer som værditab, servicetjek og reparation. Du undgår således uforudsete udgifter i løbet af din leasingperiode.

  1. Hvordan ser din økonomi ud?

Som et sidste punkt kan din økonomi nemt afgøre, om du skal købe eller lease. Privatleaser du en bil, slipper du typisk billigere afsted i første ombæring, da udbetalingen er langt lavere end ved bilkøb. Du kan derfor vælge den flotteste luksusbil uden at ligge 20 % af bilens pris som udbetaling, hvilket ofte gør sig gældende med bilkøb. I mange tilfælde undgår du således at forgælde dig, når du leaser. Anser du derimod bilkøb som den bedste løsning, er der større økonomiske omkostninger.

Dog vælger mange bilkøbere at låne penge til deres drømmebil. Dette kan gøres nemt og hurtigt hos online låneudbydere, der ikke kræver, at du stille værdier som kaution for lånet. Ønsker du at skabe de bedste forudsætninger for dig selv i forbindelse med et online billån, kan du benytte en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk. Her sammenligner du lån på tværs af faktorer som lånebeløb, renter og udbetalingstid. Du bliver således bedre i stand til at vælge det helt rette billån til dig.

 

Skriv en kommentar