Christian Lundgaard fører Formel 4 serie efter sejr i Finland

Christian Lundgaard: Fra debutant til mester

13. september 2017

Christian Lundgaard har i 2017 fået en debutsæson, som kun de færreste kørere tør drømme om, når de skifter fra karting til biler. Men den nyvundne titel som mester i SMP Formel 4 NEZ taler sit eget tydelige sprog – for Lundgaard sikrede sig titlen før tid.
Sæsonen er imidlertid ikke slut, for også i Spanien kører Christian Lundgaard med om titlen. Her kom han forleden med til sæsonens anden afdeling i sidste øjeblik – og fører aktuelt også dén serie efter seks løb, der har givet fire sejre og to andenpladser.

Den slags resultater har selvsagt vakt genlyd både i Europa og Danmark – og derfor tog vi her på Racemag en snak med det 17-årige supertalent fra Hedensted. En snak om skridtet videre fra en kometkarriere i karting, der blandt andet kastede et junior-EM af sig i 2015. Nu har Christian Lundgaard rettet sit sigte mod formelklasserne – og ultimativt Formel 1.

Christian Lundgaard er på en øjeblikkelig andenplads i Formel 4.

– Et sindssygt år

Resultaterne i karting gav en unik mulighed, da Lundgaard til denne sæson trådte ind i Renault Sport Academy, og samarbejdet med den franske bilgigant har da også været udslagsgivende i Formel 4.

– 2017 har været et sindssygt år på mange måder. Resultaterne har bare været der fra start, men det har krævet masser af hårdt arbejde. Formel 4 er langt fra en klasse, hvor man går ud og vinder med det samme, uden at arbejde for sagen, forklarer Christian Lundgaard og fortsætter:
– Mit team, MP Motorsport, har hjulpet mig enormt meget med at opnå de her ting. Formel 4 er jo en klasse, hvor bilerne er ens, så det er klart, at de ikke kan gøre nogen forskel på teknikken – men forberedelserne er vi selv i stand til at styre, og det er de virkelig gode til.

Første skridt var skiftet fra kart til bil, hvilket i sig selv kan være en stor omvæltning for mange. For Christian kom de første erfaringer med formelbilen i en test i Barcelona sidste år – og forskellene er ret store:
– Den store forskel er, at man er spændt så godt fast i bilen. Man “mærker” ikke en bil arbejde under sig på samme måde som en kart – og man bruger heller ikke kroppen på samme måde. Det var klart den største forskel, og det skulle jeg lige vænne mig til. Men på det punkt hjælper det altid at få testet en del, så det gjorde vi. Samtidigt er Formel 4 en god klasse at gøre det i, for det hele er meget op til køreren – og kan man omstille sig hurtigt, så er det en fordel, forklarer Christian.

ALCANIZ (ESP) June 23-25 2017 - World Series racing event at Circuito Motorland Aragon. Christian Lundgaard #05 MP Motosport. Action. © 2017 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

ALCANIZ (ESP) June 23-25 2017 – World Series racing event at Circuito Motorland Aragon. Christian Lundgaard #05 MP Motosport. Action. © 2017 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Stor interesse

Tiden i Formel 4 har sendt de unge talenter i konkurrence på en god blanding af kendte og ukendte baner. Sæsonen begyndte på Sochi Autodrom, der også lægger asfalt til Ruslands Formel 1 Grand Prix. Men uanset om banen er kendt fra Formel 1 eller ej, så er forberedelserne uændrede, forklarer han:
– Vi åbnede i Sochi, og har også kørt på mere ukendte baner i løbet af sæsonen. Det er egentligt meget let, for jeg har ikke det store forhåndskendskab til banerne, der alle er nye for mig. Så jeg forbereder mig så godt som muligt i simulatoren og ser klip fra banen på YouTube. I sidste ende bemærker man ikke omgivelserne så meget. Det ser stort ud på TV, men når man holder ude på gridden, så er fokus på løbet.

Resten er historie. Med stor stabilitet sæsonen igennem har Christian Lundgaard sikret sig mesterskabet i det russisk-sponsorerede SMP Formula 4 NEZ før tid – og med titlen følger en check på over to millioner kroner, som er et perfekt trin videre på karrierestigen.
2018 byder formentligt på Formula Renault 2.0 Eurocup – en serie, der foruden hurtigere biler også byder på større baner og endnu mere omtale end i år:
– Det er planen, at jeg skal ud at køre Formula Renault 2.0, og dermed fortsætter min karriere med Renault. Vi var aldrig nået hertil uden deres støtte. I forhold til omtalen kan jeg sagtens mærke, at interessen er vokset. Der er flere interviews, og vi får formentlig også nogle flere sponsormuligheder. Det vil jeg dog lade min far og min manager tage sig af – jeg står først og fremmest for at køre, afrunder Christian Lundgaard.

 

Skriv en kommentar