Christian Lundgaard fører Formel 4 serie efter sejr i Finland

Christian Lundgaard med kæmpe triumf på Monza

Christian Lundgaard vandt på Monza i Italien sin første sejr i Formula Renault Eurocup. I klassen, der er kendt for at være ekstremt svær for rookies, var det kun 16-årige Lundgaards fjerde start og dermed fik Christian Lundgaard endnu en gang gjort opmærksom på det talent, der har fået Renault Formel1 teamet til at tilknytte ham til deres juniorprogram Renault Sport Academy.

Christian Lundgaard, der stiller til start for hollandske MP Motorsport, startede fra anden startposition og jagtede førende Colombo. I en fantastisk manøvre ind i banens anden chikane, fik Lundgaard overhalet den italienske kører udenom. Lundgaard var dog under stort pres resten af løbet og på næstsidste omgang måtte han forsvare sig ind i første chikane, men med låst forhjul fik han lige nøjagtig bevaret førstepladsen og kunne køre sin Renault bemalede racer over målstregen på førstepladsen.

Sammen med en andenplads i lørdagens løb fører Christian Lundgaard nu både det generelle mesterskab samt rookie mesterskabet.

“Det er mega” sagde en meget begejstret Christian Lundgard efter sin sejr. “Det var et fedt løb. Det var en fed overhaling og derefter fik jeg åbnet et lille hul til Colombo, men han kom igen mod slutningen og det var et gigantisk pres jeg var under. Særligt næstsidste omgang, hvor han fik sat et godt angreb ind, men jeg lige nøjagtig fik forsvaret mig. Det er en fantastisk følelse og jeg er super glad. Der skal lyde en kæmpe tak til mit team, min manager, Renault Sport, mine sponsorer og alle der hjælper med det her projekt”.

Næste løb for Christian Lundgaard er 18.-20. Maj på Silverstone i England.

Med sejren lagde den unge dansker sig samtidig i spidsen for serien:

Provisional General Classification*
Drivers Points
1. Christian Lundgaard (MP Motorsport) 68
2. Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) 58
3. Lorenzo Colombo (JD Motorsport) 45
4. Max Fewtrell (R-ace GP) 44
5. Logan Sargeant (R-ace GP) 41

Se Formel 1 med Kevin Magnussen fra Baku fra fredag den 27. april.

Skriv en kommentar