Kartshop-header
31 LUNDGAARD Christian (ned), FR 2.0 Eurocup Renault team MP motorsport, action during the winter tests Formule Renault 2.0 to Hockenheim, Germany, March 14 to 15, 2018 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Christian Lundgaard skal køre supportløb til Formel 1 i Monaco

se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Christian Lundgaard rykker en klasse tættere på Formel 1, når han i 2018 deltager i Formula Renault Eurocup.

Den 16-årige racerkører fra Hedensted er en del af Renault Formel 1 teamets Junior Academy og kommer derfor til at køre en racer, der i bemaling minder om Renault 1 Formel 1 teamets biler. Bilen kunne for første gang opleves ved test på Hockenheimring onsdag, hvor forberedelserne til årets sæson er igang.

Christian Lundgaard vandt sidste år to titler i Formel 4 sammen med hollandske MP Motorsport og det bliver samme team, der i år kommer til at stå for Christian Lundgaards bil i Formula Renault Eurocup. Aftalen er kommet i stand efter støtte fra Renault, DASU, Team Danmark og Dansk Metal.

Læs også: Se Formel 1 i 2018

Formula Renault Eurocup er en højt respekteret klasse, der i 2018 går ind i sin 48. sæson. Klassen ses som et vigtigt skridt på vejen mod Formel 1 og forbereder kørerne mod Formel 3 eller Formel 2, på vejen mod det ultimative mål Formel 1. Klassen har tidligere haft deltagelse af Formel 1 verdensmestre som Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen og Alain Prost og i årets felt af Formel 1 kørere har også Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Carlos Sainz Jr. og Stoffel Vandoorne alle kørt Formula Renault.

Årets sæson bliver afviklet på Grand Prix-baner rundt omkring i Europa og højdepunktet bliver, når serien skal køre supportløb ved Formel 1 Grand Prix’et i Monaco. Foruden Formel 1, skal serien afvikles i weekender samme med blandt andet European Le Mans Series, Blancpain GT, ADAC GT og International GT Open. En løbsweekend består af to løb, hvor løbslængden i år er øget til 30 minutter og en omgang.

Læs også: Formel 1 kalender 2018

“Jeg har selvfølgelig store ambitioner forud for sæsonen” fortæller Christian Lundgaard. “Men jeg ved også, at det er en svær klasse at vinde som rookie. Bilen kræver meget tilvænning. Den har mere downforce end jeg har været vant til, men man får ikke så meget feedback fra bilen, så man skal virkelig arbejde, for at finde grænsen i den. Jeg er med for, at lære så meget som muligt og ved godt, at det bliver tæt foran. Men jeg går selvfølgelig efter at kunne blande mig helt oppe i toppen i løbet af sæsonen. Men der er masser af dygtige kørere, der skal køre deres anden sæson i klassen og så kommer der også nogle af de kørere, der har vundet Formel 4 titler i nogle af de andre nationale klasser”.

Formula Renault Eurocup løbskalender 2018

13.-15. april –  Circuit Paul Ricard, Frankrig
20.-22. april – Autodromo di Monza, Italien
18.-20. maj – Silverstone, England
24.-27. maj – Monaco
20.-22. juli – Red Bull Ring, Østrig
26.-28. juli – Circuit de Spa-Francorchamps, Belgien
31. august-2. – September, Hungaroring, Ungarn
14.-16. september – Nürburgring, Tyskland
21.–23. september – Hockenheim, Tyskland
19.-21. oktober – Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien

Skriv en kommentar