Christina Nielsen på podiet med sine to holdkammerater Jeff Segal og Alessandro Balzan. Foto: Jan Kaiser

Christina Nielsen vinder Sebring

se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Christina Nielsen skrev sig ind i historiebøgerne, da hun lørdag i sin nye Ferrari 488 GT3 vandt GTD klassen ved den 64. udgave af sportsvognsløbet 12 Hours of Sebring i Florida, USA. Undervejs var der ikke meget der tydede på, at Christina Nielsen og hendes team Scuderia Corsa skulle vinde det legendariske løb – og det var da også først 9 minutter før afslutningen, at hendes holdkammerat Alessandro Balzan bragte bilen i føring til stor jubel i teamet.

Med sejren bliver Christina Nielsen den kun fjerde dansker, der tager en klassesejr på Sebring. Tom Kristensen har rekorden for flest sejre generelt, men også Jan Magnussen og Michael Christensen har sejret på den udfordrende bane.

Christinas amerikanske holdkammerat Jeff Segal startede løbet fra pole position, og han holdt føringen til første pitstop, hvor Christina overtog bilen. Desværre skete der en fejl ved pitstoppet – en fejl, som kostede teamet det meste af en omgang. Christina arbejdede sig herefter tilbage mod fronten af GTD-feltet, der talte tyve biler. På dette tidspunkt trak et stort uvejr ind over Sebring, og løbsledelsen måtte derfor stoppe løbet og trække marshals i sikkerhed. Først efter lidt over to timer kom løbet i gang igen, men udfordringerne for Scuderia Corsas nye Ferrari 488 var ikke ovre.

En ødelagt kobling krævede ekstra tid ved pitstop og en vinduesvisker blev revet af bilen. Men teamet holdt sig – også via safetycar perioder – med helt fremme og efter en restart med lidt under en halv time tilbage, lå Alessandro Balzan på tredjepladsen efter to BMW M6’ere. Teamet holdt vejret, medens Balzan kæmpede med de to BMW’er og med ni minutter tilbage tog han føringen som holdt til mål.

Christina Nielsen og Scuderia Corsa vandt GTD-klassen i et heftigt uvejr på Sebring. Foto: Jan Kaiser

Christina Nielsen og Scuderia Corsa vandt GTD-klassen i et heftigt uvejr på Sebring. Foto: Jan Kaiser

– Det er helt fantastisk og svært at sætte ord på. Sebring er et af de racerløb, man allerhelst vil vinde som sportsvognskører. Der er så mange store kørere, der står som vindere af det løb, så det er svært at forstå, at jeg nu har vundet 12 Hours of Sebring, sagde en jublende glad Christina Nielsen efter løbet.
– Der er så meget, der skal falde på plads, for at kunne vinde på Sebring. Det gælder om at forberede sig godt, være tålmodig og så tackle de problemer, der opstår undervejs. Men jeg må indrømme, at med alle de problemer vi havde undervejs, så havde jeg ikke regnet med, at vi skulle stå som vindere til sidst. På et tidspunkt, da koblingen gik i stykker, troede jeg ikke vi ville gennemføre og i regnvejret var bilen virkelig en udfordring at køre. Det er første gang vi har kørt med bilen i regnvejr, så vi havde ingen data på forhånd og var det fortsat med at regne, så havde vi ikke haft en chance. Men bilen var fantastisk på tør bane, teamet tacklede alle udfordringer perfekt og mine holdkammerater kørte fantastisk.

Michael Christensen i Porsche sluttede på tredjepladsen i GTLM klassen, hvor Jan Magnussen blev kørt af banen af en konkurrent undervejs og derfor sluttede på en skuffende niendeplads. David Heinemeier Hansson sluttede på tredjepladsen i PC klassen.

Christina Nielsen og Scuderia Corsa vandt GTD-klassen på Sebring. Foto: Jan Kaiser

Christina Nielsen og Scuderia Corsa vandt GTD-klassen på Sebring. Foto: Jan Kaiser

Skriv en kommentar