Danmark – Tyskland: 1-0

7. april 2009

Det blev et tysk hold, som sejrede individuelt i første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, Wikinger Rally. Men Danmark og Tyskland havde også stillet hvert sit landshold og her blev det en overbevisende dansk sejr.

Da Wikinger rally var et tysk rally skulle man til landsholdet udvælge hold fra hver af de 4 divisioner, som der afvikles tysk mesterskab i. Derudover kunne man frit vælge yderligere et hold, så landsholdet ialt bestod af 5 rallyteams. Heldigvis ligner det tyske mesterskab meget det danske, så det var naturligt at vælge de regerende danske mester i de klasser som passede sammen. Dermed udgjorde Max Christensen/Dorthe Ravn (Subaru Impreza), Martin Johansen/Henrik Vestergaard (Suzuki Swift) og Kenneth Madsen/Carina V. Møller (Suzuki Swift) grundstammen på den danske landshold. Derudover blev Henrik Larsen/Klaus Larsen (Renault Clio) og Christian Jensen/Søren Tøndborg (Peugeot 207) udtaget – de sidste som det hold der frit kunne vælges.

Resultaterne for de tre bedste hold talte i landskampen, og efter fredagens enlige prøve var det tyske landshold i front. Men i løbet af lørdagen rykker danskerne frem – især Christian Jensen, som efter problemer på prøve 1 kørte sig op fra en 31. plads til en slutplacering som nummer 5! Med Max Christensen som nummer 3 og Martin Johansen som nummer 7 var alle 3 bedst placerede danske hold i top 10 og det kunne tyskerne slet ikke hamle op med.

De to sidste danske hold på landsholdet fuldførte iøvrigt også rallyet på hhv. en 28. plads til Kenneth Madsen og en 37. plads til Henrik Larsen. Det danske landshold var således fuldtalligt i mål.

Tags
, ,

3 Comments

  1. Var der selv, og flot sejr til Danmark! Vi fuldførte med alle vores biler, hvorimod tyskerne ikke gjorde – sådan! Og selv hos os (Larsen-Motorsport.dk) er vi glade for at blive nr. 37, og være med til at fuldende det danske landshold – og dermed sikre alle danske biler i mål, sådan! Tak for et godt event til alle, og en masse fedt rally!

  2. Nu har rally sin helt egen kategori i øverste menu – så er det endnu nemmere at følge dansk og internationalt rally her på Racemag.

    God fornøjelse!

  3. Sådan skal det være, genialt Bo! I øvrigt mange tak for et fedt nyhedsmagasin – jeg bruger det meget, især til at følge med i motorsport i verdenen, som I for mig dækker godt, tak!

Skriv en kommentar