Kevin Magnussen afslutter vintertesten med supertid 2018

Engelsk Formel 1 ekspert måber over Kevin Magnussens tid

se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Haas og Kevin Magnussen blev torsdagens helt store overraskelse, da næstsidste vintertræningsdag blev kørt på Circuit de Catalunya i Barcelona.

Kun Sebastian Vettel i Ferrari overgik med tiden 1.17,182 danskerens omgangstid på 1.18,360. I parentesbemærkning blev Vettels tid samtidig uofficielt banerekord, så der blev langt om længe fundet fart i Barcelona efter den første uge med sne og kulde.

Vintertræningen skal der ikke lægges for meget i normalt. Men når man sammenligner Kevin Magnussens dæk, som han satte sin hurtigste tid på, med serien af omgange, hvor danskeren kørte hurtigt, tegner der sig alligevel et billede, som måske lover for en overraskende sæson for det amerikanske team.

Læs også: Hvem sender Formel 1 i 2018

Således satte danskeren tiderne 1.18,576 minutter, 1.18,633 minutter, 1.18,989 minutter og 1.18,360 minutter stort set lige efter hinanden, hvilket taler for, at tanken ikke var tom og hvorfor argumentet med, at bilen vejede mindre i forhold til andre teams’ ikke helt kan bruges.

At Kevin Magnussen kunne sætte den næstbedste tid på supersoft-dæk, hvilket kun er den tredjehurtigste type, må også siges at være meget overraskende, idet de fem følgende kørere kørte på hypersoft, som er det hurtigste dæk i år.

At tiden var lynhurtig kan bl.a. læses ud af flere ekspertkommentarer på nettet. Bl.a. skrev BBC’s ekspert Andrew Benson følgende på sin blog:

“Det er virkelig imponerende tider fra Haas. Faktisk så imponerende, at man er nødt til at tænke, at noget ikke stemmer”.

Udover at køre torsdagens næstbedste tid, fuldførte Kevin Magnussen en fuld løbsdistance og sluttede dagen med i alt 153 omgange – noget der blev fulgt op med positive bemærkninger både hos danskeren selv, men også hos teamchef Günther Steiner.

“Vi havde en god dag overordnet. Jeg er tilfreds med det, vi har nået i denne vintertest. Min tid i bilen har været lærerig, og jeg håber, at vi får endnu en god dag i morgen, for så tror jeg på, at vi får en god start på sæsonen”, udtalte Kevin Magnussen efter testdagen.

“Vores mest effektive dag i hele vintertesten. Vi fik kørt mere end 150 omgange, og vi lærte meget om bilen. Vi har en dag mere i morgen (i dag) med Romain. Vi vil arbejde hårdt på at have en lige så god dag som i dag”, afsluttede Steiner.

Formel 1-sæsonen starter i Australien den 25. marts. Se hele Formel 1 kalenderen 2018 her.

Skriv en kommentar