Kartshop-header

Det engelske eventyr fortsætter for Jacob Mathiassen

6. juni 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

22-årige Jacob Mathiassen leverede i weekenden på den legendariske Donington Park i England endnu et fantastisk resultat i den engelske Britcar-serie, hvor han kører en Ginetta GT4 for Century Motorsport.
Den unge nordjyde gjorde i et felt med mange rutinerede kørere rent bord med pole position, hurtigste omgang og sejr i mesterskabets tredje afdeling, hvor han sammen med sin engelske makker Steve Fresle udbyggede føringen i det prestigefyldte mesterskab. Efter en hurtig warmup-session lørdag formiddag blev der kørt kvalifikation. Her viste Jacob Mathiassen gode takter ved at sætte pole position i klassen foran Aston Martins Academy kører Jody Fannin. Det var et resultat, der løftede et øjenbryn eller to i den motorglade nation, for umiddelbart burde Ginettaens 360 heste ikke være nok til at matche en Aston Martin.

Hermed var der lagt op til spænding i det tre timer lange løb, hvor den unge dansker skulle tage første stint for Century Motorsport.
– Jeg mangler stadig lidt erfaring med Ginetta’en, så jeg fik ikke nok varme i mine dæk før starten. Derfor blev jeg overhalet af Jody Fannin, men vi udkæmpede herefter længe en intens duel om førstepladsen i klassen, hvor der blev kørt lige til grænsen og byttet en del maling. Undervejs satte jeg løbets hurtigste omgangstid, men besluttede til sidst ikke at satse alt på en risikabel overhaling for i stedet at tænke på dækkene samt ikke at lave unødige fejl inden det første pitstop, fortæller Jacob Mathiassen fra England.

13384774_10209833759390869_1892471410_n

Steve Fresle overtog bilen, men måtte efter problemer med gearskiftet tilbage i pit for at få ordnet fejlen, hvilket kostede to minutter. Englænderen fik dog hentet det tabte og kunne levere bilen tilbage til Jacob Mathiassen på førstepladsen, hvorpå danskeren med hurtig og sikker kørsel kunne tage det ternede flag.

– Det har været en rigtig god løbsweekend for os. Teamet har leveret en kæmpe indsats og virkelig givet os en hurtig bil. Samtidig gjorde min teamkammerart Steve et fantastisk stykke arbejde i løbet. Det er vores anden sejr og tredje podieplacering i serien, hvilket giver os forhåbninger om at kunne vinde mesterskabet, selv om vi er oppe mod mange stærke hold, vurderer Jacob Mathiassen.

Allerede i den kommende weekend er nordjyden atter at finde på dansk grund, hvor han på Ring Djursland skal forsøge at generobre førstepladsen i den hjemlige Citroën DS3 Cup. I seneste afdeling var Mathiassen nødt til at melde afbud på grund af sammenfald med et løb i Britcar-serien.

Skriv en kommentar