Kartshop-header
En ny forsøgsordning giver 17-årige adgang til vejene. Naturligvis med et par vigtige forbehold - men ordningen har dog alligevel indflydelse.

Find den billigste bilforsikring i forhold til din alder

25. oktober 2017
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Alder er en meget vigtig faktor, når det kommer til at finde bilforsikring. Selskaberne er nemlig en smule påpasselige med forsikringer til helt nye bilister, mens erfarne bilister som samtidig har anciennitet hos et selskab ofte har særligt gode muligheder. Samlino har undersøgt priserne og hjælper dig med at finde den billigste forsikring ud fra din alder.

Derfor varierer priserne

Der er et statistisk udsving for færdselsulykker, når vi ser på statistikkerne. Unge bilister er særligt involverede i trafikuheld, men også mindre bilskader. Derfor er alderen en vigtig faktor. Meget tyder nemlig på, at chancen for uheld nedsættes i takt med, at man får mere erfaring. Det giver lidt sig selv, men det er faktisk ikke den eneste faktor.

En helt anden ting er nemlig, at ældre bilister typisk har været medlem af et eller flere forsikringsselskaber i et stykke tid i forvejen, hvad enten det drejer sig om bilforsikring, indboforsikring, rejseforsikring eller noget andet. Dermed har de bygget anciennitet op, hvilket kommer til gavn, når en ny forsikringsaftale skal laves. Her har vi altså en vigtig, men måske lidt overset grund til de varierende priser.

Billigste forsikring for 18-24 årige: Nykredit og Gjensidige

Hvis du som ung bilist, dvs. mellem 18 og 24 år gammel, har købt bil og skal have forsikring, så er det billigst at gøre det hos Nykredit og Gjensidige. Ud fra markedstests kan du forvente at få en bilforsikring til 9.143 kr. årligt hos disse selskaber. Selvrisikoen lyder på 7.580 kr. Sidstnævnte kan gøres billigere hos Alka, men her betaler du til gengæld omkring 500 kr. mere om året for selve forsikringen.

Billigste forsikring for 25-34 årige samt +35 årige: Alka

Der er lavet test for hver af disse grupper, og de har det tilfælles, at Alka er billigst for begge. Alka har nemlig en bilforsikring, der dækker forholdsvis godt, men som samtidig er prisvenlig, når vi sammenligner med resten af markedet.

For de 25-34 årige lyder den årlige pris på 3.988 kr. med en selvrisiko på 6.000 kr.

Selvrisikoen er den samme for bilister over 35: Her ligger den nemlig også på 6.000 kr. Til gengæld får du selve forsikringen en lille smule billigere. I denne aldersgruppe er Alkas gennemsnitlige pris nemlig 3.546 kr., hvilket er lavest af alle. Her skal det dog nævnes, at Next Forsikring tilbyder en lavere selvrisiko. Overordnet er prisforskellene dog ikke så store. Det vigtigste er at få en god kombination af billig forsikring samt lav selvrisiko, og det finder du trods alt hos begge.

Andre faktorer, der kan påvirke prisen på din forsikring

Ovenstående priser er baseret på gennemsnittet for de testpersoner, der var udvalgt til at skabe en samlet oversigt. Du vil altid skulle betale en personlig pris for forsikringen, der afhænger af visse faktorer.

Alder er muligvis den vigtigste, men det har vi dækket. Andre faktorer er din bopæl, din skadeshistorik og dit køretøj. Hvis du ikke har haft nogle tidligere skader, kan du se frem til en god deal. Men hvis du har en lang skadeshistorik bag dig, kan det komme til at koste ekstra, når du skal have forsikring. På den måde er der altså lidt af hvert, som man skal være opmærksom på.

Læs også: Alle artikler om bilforsikring

Skriv en kommentar