Føringen skal forsvares

8. august 2014

Mikkel Jensen er i denne weekend på Slovakiaring, hvor han skal forsøge at fastholde sin føring i ADAC Formel Masters. Århusianeren fører med 27 point foran Maximillian Günther.

Siden sin debut i gokart i 2010 har karrieren bevæget sig med lange, hurtige skridt for den 19-årige formelkører. Allerede sidste sæson debuterede Mikkel i den tyske klasse, og med skiftet til Neuhauser Racing i denne sæson er det blevet til fire sejre, tre pole positions og flere podieplaceringer på i alt 12 løb – alt sammen nok til at være i spidsen af mesterskabet:

– Det er naturligvis en hel fantastisk følelse at være i spidsen af mesterskabet, ikke kun for mig, men også for teamet, lyder det fra Mikkel Jensen.

Sæsonen er nøjagtigt halvvejs, så med 12 løb tilbage, fordelt på fire løbsweekender, er intet endnu sikkert for det danske talent. Men sammen med teamet tror Mikkel Jensen på at successen er en reel mulighed:

– Jeg føler mig rigtig godt tilpas hos Neuhauser Racing. Det er min anden familie, og når jeg ikke sidder i bilen, diskuterer jeg race og opsætninger med mine mekanikere. Vi har en god kemi, og det har givet mig de resultater, som jeg manglede sidste år.

Mikkel Jensen er for nylig blevet en del af Formula Racing-teamet, der er bedst kendt for deres ELMS-team med Jan Magnussen, Johnny Laursen og Mikkel Mac. Det er et samarbejde, som Mikkel glæder sig over og forventer sig meget af:

– Jeg er virkelig glad for at være blevet en del af Formula Racing, som i kraft af et bredt netværk kan give mig de helt rigtige sportslige muligheder for at rykke op i en ny serie til næste sæson.

– Der er mange ting, som skal falde på plads, men hvis jeg får muligheden for det, vil jeg utrolig gerne videre til Formel 3 i 2015. Naturligvis er Formel 1 det ultimative mål, men vi bliver nødt til at sætte nogle delmål, som vi kan arbejde fokuseret efter, forklarer danskeren, der dog ikke har glemt hvor fokus skal være:

– Lige nu gælder det ADAC Formel Masters. Jeg vil vinde mesterskabet, og så må vi se, hvad næste år byder på. Det er klart, at en mesterskabssejr i år vil forbedre mine chancer for at rykke videre til Formel 3 i næste sæson.

Mikkel Jensen og resten af ADAC Formel Masters-feltet kan følges via livetiming på www.adac-motorsport.de

Skriv en kommentar