Michel Nykjær scorer international kontrakt 2015

Først comeback i Danmark og nu international kontrakt

13. marts 2015

Michel Nykjær er for alvor tilbage i motorsportsverdenen! Det blev slået fast da han torsdag skrev kontrakt om en fuld sæson i den nye internationale touringcar serie TCR. For blot et par dage siden kunne Nykjær melde ud at han vender hjem og kører i Danmark igen i Danish Supertourisme Turbo, og med den nye internationale kontrakt på plads bliver 2015 en travl sæson for Nykjær.

TCR er en nystartet serie, men den kommer uden tvivl til at tilhøre den absolutte elite indenfor international standardvognsracing. Manden bag serien er Italieneren Marchello Lotti, samme mand som i sin tid startede VM serien WTCC. Løbsserien køres over 11 afdelinger, heraf køres 3 løb sammen med motorsportens kongeklasse Formel 1. Flere internationale top navne har også allerede meldt deres ankomst til serien, her i blandt tidligere Formel 1 kører Gianni Morbidelli, samt tidligere WTCC kører Jordi Gene. Løbsserien skal køres over hele verden, og flere af banerne kender Nykjær fra sin tid i WTCC.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme ud og køre i verden igen! Det bliver en kæmpe oplevelse at være med til at starte en helt ny løbsserie op, en serie som jeg tror kan blive rigtig stor og meget populær. Min fordel er at jeg kender mange af banerne fra WTCC, men jeg ved også at konkurrencen bliver rigtig hård da mange af kørerne og de forskellige teams er top professionelle,” udtaler Michel Nykjær.

Nykjær skal køre en SEAT Leon for det italienske team Target Competition. Netop Seat er en bilen som har bragt Nykjær til både danske og europæiske meskerskaber.

”Jeg har fået en testkørsel i SEAT Leonen, og det er en fantastisk bil. Target teamet og SEAT Sport har meget tætte relationer, og jeg har fuld tiltro til at de kan hjælpe mig til at komme øverst på sejrsskamlen. Mit mål et at vinde mesterskabet i 2015, og jeg anser det for realistisk til trods for den skarpe konkurrence,” siger Michel Nykjær.

Michel Nykjær kommer til TCR med opbakning fra sin sponsor LeasePlan i Danmark. Foruden TCR deltager Nykjær i den danske serie Danish Supertourisme Turbo, hvor to løb sammenfalder med TCR. Nykjær får derfor svært ved at køre med om det samlede danske mesterskab, men kører for at vinde individuelle sejre

TCR starter den 29. marts på den malaysiske bane, Sepang International Circut, tæt på Kuala Lumpur. Her køres løbet sammen Formel 1.

TCR løbskalender for 2015:
29 March – Sepang International Circuit, Malaysia
19 April – Shanghai International Circuit, China
3 May – Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, Spain 10 May – Autódromo Internacional Algarve (Portimão), Portugal 24 May – Autodromo di Monza, Italy
31 May – Salzburgring, Austria
21 June – Sochi Autodrom, Russia
26 July – Autódromo Juan y Oscar Gálvez (Buenos Aires), Argentina 20 September – Marina Bay Street Circuit, Singapore
25 October – Buriram International Circuit, Thailand
TBA November – TBA

Links:
www.tcr-series.com www.michelnykjaer.dk www.facebook.com/michelnykjaer

Foto: FIA WTCC

Skriv en kommentar