Mikkel Jensen Formel 3

Første dansker på podiet i europæisk Formel 3

1. juni 2015

Det nye danske Formel 1-håb Mikkel Jensen kunne lørdag som den første dansker nogensinde gå på podiet i det europæiske Formel 3-mesterskab.

Sidste år vandt han talentserien ADAC Formel Masters, og nu er 20-årige Mikkel Jensen godt på vej blandt de bedste i Formel 3. På den italienske Monza-bane imponerenede den hurtige Formula Racing-kører lørdag ved at indtage en 2. og 3. plads i fjerde afdeling af det europæiske Formel 3-mesterskab.

– Det er et kæmpe skridt fremad for mig og ikke mindst et bevis på, at jeg kan blande mig med de allerbedste i mesterskabet, lød det fra den unge aarhusianer.

– I sæsonens tre første afdelinger havde vi et problem med min bil, som nu er blevet løst. Det har givet mig den speed, jeg manglede, og mit næste mål er naturligvis at komme øverst på podiet.

Mikkel Jensen hentede en 2. plads i weekendes første løb, hvor kun en af mesterskabets erfarne kørere, svenske Felix Rosenqvist, forhindrede danskeren i at tage sejren.

Også i andet løb – som udviklede sig dramatisk, da to konkurrenter bogstaveligt talt fløj af banen og demonstrerede Formel 3-seriens benhårde niveau – endte Mikkel Jensen på podiet som en sikker treer.

Første danske podieplacering i europæisk Formel 3

Mikkel Jensen er således den første danske kører nogensinde til at betræde podiet i det europæiske Formel 3-mesterskab. Danmark har haft kørere på podiet i både det engelske og tyske Formel 3-mesterskab, men aldrig det europæiske.

Weekendens tredje og sidste løb endte dog knap så lykkeligt, da Mikkel Jensen måtte udgå med knækket forhjulsophæng fra et løb, som desuden endte med rødt flag grundet lidt for megen dramatik.

– Det er aldrig optimalt at udgå, men når det skulle være, så er det positivt, at løbet blev afbrudt, da det så kun udløser halvt så mange point til de andre.

Hos Mikkel Jensens danske samarbejdspartner, Formula Racing, er der masser af skulderklap til det hurtige talent.

– Vi hele tiden vidst, at Mikkel Jensen er hurtig, og selvom vi er imponerede over, hvor tidligt på sæsonen han kan rykke frem og blande sig med de allerhurtigste i en helt ny serie, er vi ikke overraskede over hans indsats, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– Mikkel Jensen har en utrolig dedikeret og professionel tilgang til tingene, og jeg er sikker på, at at vi nok skal se Mikkel øverst på podiet inden længe. Han vil uden tvivl kæmpe for det.

2 Comments

  1. John Nielsen kan med rette være lidt kritisk overfor jeres artikel, da han i 1983 vandt adskillige løb i F3 EM:http://www.motorsport-archive.com/results/season/1009

  2. Og såmænd også i 1984, hvor han jo (efter come-back fra sin alvorlige ulykke i Monaco) bl.a. vandt Macaos F3 Grand Prix! Fra 1985 hedder det så “F 3 EuroCup”, indtil det nuværende Fia F3 European Championship blev (gen) indført i 2004. Her er Big Johns imponerende CV som orientering til de yngre læsere med knap så megen historik på bagen
    http://www.ntcc.no/wp-content/uploads/CV-John.pdf

Skriv en kommentar