Kevin Magnussen

Ingen grund til at hvile – Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix venter

31. oktober 2013

Champagnedråberne er vel knap nok vasket ud af Vettels køredragt, inden det igen går løs i F1.

Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix er, sammen med Singapores GP, et af de mere specielle. Løbet på den ultramoderne Yas Marina Circuit begynder ved solnedgang og meget lavt stående sol og slutter i tusmørke. Det og de faldende temperaturer i emiratet giver en helt speciel atmosfære og unikke udfordringer for kørerne.

De faldende temperaturer betyder, alt andet lige, at kørerne er i stand til at køre længere stints sidst i løbet, på grund af mindre slid på dækkene. Pirelli medbringer igen medium og soft-dækkene, hvor de sidste gav kørerne store udfordringer senest i Indiens GP. Dækslid forventes dog at være mindre i Abu Dhabi, men forvent igen to stop fra de fleste teams.

Endnu en udfordring er den nedgående sol. Kørerne starter ud med mørke visirer, men efterhånden som solen går ned, skal det passe med, at de når ind til de klare ‘tear-offs’, som løbet skrider frem.

55 omgange skal kørerne ud på, og der er fortsat masser på spil i VM. Selvom kører- og konstruktørtitlerne har fundet deres ejermænd, så er der masser af tv-penge og ære at køre for på de efterfølgende placeringer.

Kimi Räikkönen fik for en gangs skyld mulighed for at køre sig ind på Fernando Alonsos andenplads i Indiens GP, da spanieren havde et miserabelt løb med tidligt pitstop, der ødelagde strategien. Bag ham lurer Lewis Hamilton, der stadig har finnens tredjeplads inden for rækkevidde med 14 point i mellem dem.

I konstruktørernes VM overhalede Mercedes AMG Petronas – der måske, måske ikke har Ross Brawn i ledelsesgruppen efter denne sæson – Ferrari, der nu har fire point op til andenpladsen. Lotus F1 Team har med især Romain Grosjean høstet gode point de seneste løb, men halter efter de sølv og røde racere. 24 point er der op til tredjepladsen.

Første træning køres fredag klokken 10.00, anden træning klokken 14.00. Lørdag køres den kortere, tredje træning klokken 11.00 og kvalifikation afvikles klokken 14.00 – ligesom løbet søndag. Du kan følge Abu Dhabi Grand Prix via livetiming – find linket her.

Det tredjesidste GP i år får igen dansk islæt. Mens det var Tom Kristensen, der som steward repræsenterede de rød/hvide farver, så er Kevin Magnussen (foto) reservekører for Vodafone McLaren Mercedes denne weekend.

Husk, du kan inden for kort tid finde spiltips på F1 på Tipsomtips.com

Skriv en kommentar