IRC

IRC – San Remo: Italiensk sejr – omtrent finsk mesterskab

26. september 2010

Det blev til italiensk sejr i San Remo, hvor Paolo Andreucci (billedet) holdt sig i spidsen på en spændende sidste dag. Bag Andreucci blev der rokeret en hel del rundt på placeringerne på de sidste to prøver, men det endte med at Juho Hanninen tog endnu et skridt nærmere mod den samlede titel.

I en stor del af rallyet var de vanlige IRC-kørere bag flere af de italienske mesterskabskørere. Det var især en overbevisende indsats på den 44 kilometer lange Ronde-prøve fredag aften, som for alvor bragte italienerne i spil. Her var 7 ud af de 9 hurtigste kørere fra det italienske mesterskab og kun Freddy Loix og Bruno Magalhaes formåede at blande sig imellem italienerne. En kører som Kris Meeke, der førte rallyet de første 3 prøver, blev sat med mere end 50 sekunder og han klarede sig endda bedre end mesterskabskandidaterne Hanninen og Kopecky.

På det tidspunkt lignede rallyet en intern kamp imellem Giandomenico Basso, som med et helt rigtigt dækvalg havde mulet alle på Ronde-prøven, Luca Rossetti i den anden Abarth Grande Punto og Paolo Andreucci i Peugeot 207. Men lørdag morgen indledte finske Juho Hanninen en jagt, hvor han i løbet af lørdagens 5 prøver indhentede 45 sekunder på de førende og i sidste ende kun var 4,4 sekunder fra sejren. En meget overbevisende indsats fra en kører, som indtil i år mest har været regnet som en specialist i grusrallies. Det er en opfattelse, som man i løbet af året er blevet nødt til at genoverveje og i San Remo understregede Hanninen i den grad, at han nu er blandt de hurtigste, uanset hvad der bliver kørt på.

Det var kun Paolo Andreucci, som kunne holde stand imod Hanninen, men de to Abarth Grande Puntoer var også med i spillet helt frem til de sidste prøver. Med to prøver tilbage var Giandomenico Basso kun 2,5 sekund fra Andreucci med Luca Rossetti yderligere 14 sekunder bagude. Men så faldt Abarth-udfordringen fra hinanden, da Bassos bil fik problemer med det bagerste differentiale og Rossetti fik en langsom punktering. Det sendte de to Abarth-kørere langt ned på resultatlisten.

3. pladsen gik i stedet til Freddy Loix, som i løbet af lørdagen kørte sig op fra en 7. plads og med hurtigste tid på sidste prøve netop kneb sig foran Kris Meeke med et par sekunder.

Men andenpladsen er Juho Hanninen nu så godt som sikker på det samlede mesterskab. Kun Jan Kopecky kan forhindre det og det vil kræve at tjekken vinder begge de sidste rallies, mens Hanninen ikke engang må indkøre en enkelt andenplads. På nuværende tidspunkt ligger Skodas planer for de sidste rallies i serien ikke fast, så måske Kopecky slet ikke får chancen, men under alle omstændigheder ser opgaven nærmest umulig ud for ham. Især efter en indsats i San Remo, hvor han slet ikke kunne få ordentlige tider ud af sin SKoda og på intet tidspunkt var med i frontkampen.

Foto: IRC

Resultat:
1: Paolo Andreucci (I)/Anna Andreussi (I) – Peugeot 207 S2000
2: Juho Hanninen (FIN)/Mikko Markkula (FIN) – Skoda Fabia S2000 (+4,4)
3: Freddy Loix (B)/Frederic Miclotte (B) – Skoda Fabia S2000 (+34,1)
4: Kris Meeke (GB)/Paul Nagle (IRL) – Peugeot 207 S2000 (+38,3)
5: Luca Rossetti (I)/Matteo Chiarcossi (I) – Abarth Grande Punto S2000 (+1:21,0)
6: Jan Kopecky (CZ)/Petr Stary (I) – Skoda Fabia S2000 (+1:59,9)
7: Giandomenico Basso (I)/Mitia Dotta (I) – Abarth Grande Punto S2000 (+2:27,9)
8: Thierry Neuville (B)/Nicolas Klinger (F) – Peugeot 207 S2000 (+2:35,0)

Mesterskabsstilling – kørere: (7 bedste placeringer)
1: Juho Hanninen – 58
2: Jan Kopecky – 47
3: Freddy Loix – 36
4: Kris Meeke – 33
5: Bruno Magalhaes – 30
6: Guy Wilks – 27
7: Paolo Andreucci – 18
8: Andreas Mikkelsen – 13
9: Thierry Neuville – 12
10: Mikko Hirvonen – 10

Skriv en kommentar