Johan Jokinens klumme: Et skridt tilbage – et kæmpe fremad?

4. november 2011

Johan Jokinen beretter her om sine fremtidsplaner, der skal få formeltalentet tilbage på sporet. Læs mere i klummen her, eksklusivt for Racemag.

I den her omgang er det en lidt atypisk klumme fra min hånd, idet jeg ikke er ude og køre lige nu. Det betyder jo heldigvis ikke at der ikke sker en masse andet omkring mig.

Dem der har fulgt med i hvordan det er gået mig de sidste par år, ved at jeg ikke har haft helt den mængde tid i bilen man som kører kunne have håbet på: sidste år blot tre løb i Formel 2 og i år har mine fire løb været ligeligt fordelt mellem Formel 3 og Formel Renault 2.0. Jeg behøver ikke snakke mere omkring selve løbene – specielt fordi mine øjne er rettet mod fremtiden.

Jeg har lavet en aftale med KEO Racing om at deltage i Formel Renault 2.0 Eurocup i 2012, med en lille bagtanke om at vinde det hele. Jeg har valgt at vende tilbage til FR 2.0 for at få tingene på rette spor igen, og som jeg skriver på min hjemmeside ville jeg ikke vælge denne vej, hvis ikke jeg troede på at jeg sammen med KEO Racing kan vinde mesterskabet. Det er min indgangsbillet til Formel Renault 3.5 og på trods af den sidste 1½ års relative stilstand i min karriere, vil jeg ikke være ældre en Wickens der vandt serien i år, når jeg når dertil.

Siden 2008 hvor jeg sidst kørte i FR 2.0 er der kommet en ny bil og gamle teams er forsvundet mens nye er kommet til. Konkurrencen i den øverste halvdel af feltet er fortsat benhård og, som jeg har været overbevist om de sidste 3-4 år, er vejen gennem de to Renault-klasser den bedste vej frem. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med det her og få en frisk start. For mig betyder det ingenting at tage et skridt tilbage for måske at kunne tage et kæmpe spring fremad.

Samtidig vil jeg gerne sige tak til dem der bliver ved med at tro på Danmarks talenter og måske især dem der har hjulpet mig med at tro på mig selv i trængte tid. Troen på mig selv er måske ikke noget der har flakket rigtigt, men følelsen af at man ikke er alene, selv om man er alene om opgaven, er uvurderlig. Når vi i krig på banerne omkring i Verden, er det rart at vide at man altid har en hær bag sig – om man ved noget om motorsport eller ej.

Min sæson begynder først i maj, sammen med resten af World Series by Renault, men det giver mig blot ro til at få alt på plads til den kommende sæson, selvom der ikke er noget jeg hellere vil lige nu end at komme i gang!

/Johan

Skriv en kommentar