Formel 1 nyheder - Kevin Magnussen under Australiens grandprix 2018

Katastrofale pitstop ødelægger jubeldag for Kevin Magnussen og Haas

25. marts 2018
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Fra drømmestart til mareridt. Så enkelt kan det australske grandprix beskrives for Haas.

Efter en fantastisk start af Kevin Magnussen, hvor han overhaler Verstappen i sving 1, og holder hollænderen bag sig, skal vi helt hen omgang ca. 30, før først Kevin Magnussen og derefter Romain Grosjean går i pit.

På det tidspunkt lå danskeren og franskmanden nummer 4 0g 5, og alt så ud til at blive den helt store jubeldag for det amerikanske team.

Om det er pitcrewet eller værktøjet, der ikke fungerede, skal endnu være usagt. Sikkert er det dog, at ingen af de to kørere, efter de kom ud fra pitstoppet, kørte mere end få hundrede meter, før de måtte stoppe.

Fra reaktionerne fra tv-billederne ser det ud til, at pitcrewet ikke får sat Kevin Magnussens venstre baghjul rigtigt på, og dernæst ligner det, at fejler gentager sig ved Grosjeans forhjul.

Er det tilfældet, er det en fejl i nybegynderklassen.

Mens Kevin Magnussen fandt et sikkert sted at parkere bilen på Albert Park, udløste Romain Grosjeans fejl på raceren en længere periode med safety car.

Safety car perioden udnyttede Sebastian Vettel til at pitte. Den strategi førte til en overhaling af Lewins Hamilton, som på det tidspunkt ellers så ud til at cruise sæsonens første sejr i hus.

Den position forsvarede Vettel til slut, og med Kimi Raikkonen på tredjepladsen og Bottas på en 8. plads lægger Ferrari heldigvis for land med en føring over Mercedes i kampen om VM.

På den måde udløse Haas’ uheld en smule positivt, hvis man ønsker en spændende sæson uden total dominans af Lewis Hamilton og Mercedes, som alt i alt så bedre ud.

På de følgende pladser i top-6 fulgte Ricciardo, Alonso, Verstappen. Mest bemærkelsesværdigt var det, at de succesvante Force India kørere sluttede helt uden point.

Læs også: Se næste løb på formel 1 kalenderen

Næste løb for Haas og resten af feltet er om små to uger, hvor det den 8. april går løs i Bahrain.

Det løb kan du se her!

Skriv en kommentar