Kevin Magnussen fik teamordre i Singapore efter flot løb

17. september 2017

Kevin Magnussen endte med at udgå af årets hidtil vildelse Formel 1 løb, som blev kørt i Singapore.

Før det havde han med flot og vovet kørsel igen bevist sit værd. Alligevel må danskeren stå tilbage med en trist fornemmelse efter løbet, fordi han – ifølge danskeren selv – af sit team blev bedt om at lukke holdkammeraten Romain Grosjean igennem.

Det er første gang i år, at rangordnen i teamet er blevet så eksplicit. Desværre for danskeren med franskmanden som alfahannen – for nu!

Som sagt var det hele langt fra negativt.

I det regnvåde Singapore lykkedes det Kevin Magnussen at køre sig fra en 16. til en 10. plads på første omgang.

Årsagen var et stort crash lige efter starten ned mod første sving, som kostede Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen og Max Verstappen videre deltagelse i løbet.

Ferrari var ellers klare favoritter efter tidtagningen, hvor Vettel startede forrest lige foran Verstappen.

Kevin Magnussen leverede flere imponerende overhaling igennem løbet. Først af Esteban Ocon, hvor han dykkede indenom, og dernæst strøg han også forbi Felipe Massa, som var millimeter fra at sende danskeren i barrieren ned af langsiden.

Det fik blandt andre den tidligere verdensmester Damon Hill til tasterne på Twitter, hvor han på humoristisk vis fremhævde danskerens mod med reference til kontrovers tidligere på året mellem Kevin og Hulkenberg:

Kevin Magnussen var også den første kører, der skiftede fra regnvejrsdæk til ultra soft. En manøvre der betød et spring på endnu to pladser, fordi han undercuttede Grosjean og Ocon.

10 omgange senere, da danskeren økonomiserede med sine dæk, kom duoen dog indenfor sekundet – og det kostede ifølge Kevin Magnussen en teamordre om at lukke Romain Grosjean forbi, da han kom indenfor 1 sekund af danskeren.

Efter at have lukket franskmanden forbi havde Kevin Magnussen fået våde dæk, og det udnyttede Esteban Ocon til let at køre forbi danskeren.

Endnu en safetycar kunne i bagklogskabens lys faktisk havde sendt Kevin Magnussen og Romain Grosjean op på en 9. og 10. plads, men da havde Haas allerede bestemt sig for rækkefølgen, og derfor fik Marcus Ericssons crash ikke nogen betydning for danskeren, som til slut måtte køre i pit, for racerens MGU-K enhed stod af.

Lewis Hamilton blev en fornem vinder af det tiende grandprix i Singapore, mens Daniel Ricciardo og Valterri Botta tog sig af de to resterende podieplaceringer.

Læs også: Se årets Formel 1 stilling

Resultat: Singapores Formel 1 Grandprix 2017

Resultat Singapores formel 1 grandprix 2017

1 Comments

  1. Kevin havde fortjent bedre i dét løb. Hør en gang Sky Sports kommentatorer gå helt i selvsving, da han ydmygede Massa og Ocon med et par klasseoverhalinger i tricky konditioner.
    Jeg er sikker på, det gav respekt mange steder. Nu gik det heldigvis godt, men Massa skulle have haft en straf for sin “Singapore sling” med over 300 km/t. Og Massa tillod sig så endda at klage alligevel…
    https://www.youtube.com/watch?v=rGvd-9__g74

Skriv en kommentar