Kartshop-header
Kevin Magnussen hjælper til øget trafiksikkerhed

Kevin Magnussen slår et slag for sikker trafik

24. september 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

FDM lancerer sammen med sine europæiske søsterklubber en ny kampagne for at skabe gode refleksvaner hos de yngste skolebørn. Formel 1-køreren Kevin Magnussen er dansk ambassadør for kampagnen, og opfordrer børnene til at blive set i trafikken.

Gode vaner starter tidligt, også når det kommer til trafiksikkerhed. Den mørke tid nærmer sig, og som dagene bliver kortere, bliver risikoen for ulykker større. Nedsat sigtbarhed i mørket gør det sværere for bilister at se cyklister og fodgængere. Derfor lancerer FDM en kampagne, hvor man hen over vinteren sætter fokus på synlighed i trafikken med videoer, reflekser og klistermærker, for at lære de yngste skolebørn gode refleksvaner, som de kan have med sig videre i livet. Danske Kevin Magnussen er med, og han ved, hvor vigtige reflekser er.

”Selv om ens køreegenskaber er helt i top, er man så godt som chanceløs, hvis man kommer kørerende på en mørk vej, og der pludselig dukker et barn op uden reflekser. Derfor vil jeg gerne være med til at gøre det lidt sejere for børn at bruge reflekser i trafikken. Det kan redde liv, og derfor er det vigtigt, at man sørger for, at man bliver set,” siger Kevin Magnussen.

En række førende Formel 1-kørere deltager i kampagnen på tværs af Europa for at sætte fokus på trafiksikkerhed, og opfordrer børn til at blive set. Blandt andet kørere som Felipe Massa og Nico Rosberg deltager sammen med Kevin Magnussen.

”Trafiksikkerhed skal ikke bare være en løftet pegefinger, derfor er det vigtigt for os, at kommunikere i øjenhøjde til børnene i de mindste klasser med en video, som de synes er sjov. Reflekser kan godt være både seje og sjove, og hvis forældrene hjælper til, kan børnene få gode vaner med fra en tidlig alder,” siger Dennis Lange, konsulent i FDM.

Uanset om man færdes på landet eller i byerne, gør det rigtige udstyr, at man bliver set. På landeveje er der ofte ikke fortove og cykelstier, og i byerne reflekteres de mange lyskilder i ruden og gør det svært at se bløde trafikanter. Her skaber reflekserne synlighed. Når bilens lys rammer reflekserne, bliver lyset reflekteret, og det gør det nemmere for en bilist at se. Faktisk er det ofte nemmere for en bilist at se reflekserne på en cyklist, end det er at se cykellygterne.

”Reflekser kan have sjove former og farver. Det er en god ide at sætte en refleks på begge sider af overtøjet. Reflekserne bør desuden sidde lavt, så bilernes lys rammer dem. Skoletasken er også en god mulighed for at gøre sig ekstra synlig, her kan man med fordel sætte ekstra reflekser på. Og så er det godt, hvis mor og far også trækker i refleksvesten,” siger Dennis Lange.

Se videoen her.

Læs mere om kampagnen på FDMs hjemmeside.

Som et led i kampagnen vil der blive udlovet tre refleksveste signeret af Kevin Magnussen. Se mere her.

Skriv en kommentar