FF-2013-22 - Mathias Smith har vist stærke takter i sine få Formel Ford-starter. Foto: Henning Smed

Kommentar: Formel Ford er for alle

3. oktober 2015

Af Jørgen Løjborg Jensen
Klasserepræsentant Formel Ford

Hvis dine ambitioner er til at blive blandt de bedste i motorsport, eller du ønsker at dyrke motorsport på hobbyplan, og samtidig vil deltage i en klasse hvor det går rigtig stærkt, er det vist tid til at kigge lidt på Formel Ford.

Formel Ford har eksisteret siden 1967, i Danmark 1970, er Danmarks eneste Formel klasse og den klasse, der til stadighed leverer det ene motorsportstalent efter det andet, som evner at få succes både inden og uden for landets grænser. Dette skyldes, at en Formel Ford giver køreren en masse grundlæggende færdigheder, der er uvurderlige i evnen til at håndtere en racerbil på kanten af dens ydeevne. Og da Formel Ford samtidig er Danmarks hurtigste klasse, bliver det vist ikke meget bedre.

Teknik (kort)
Formel Ford har udviklet sig markant siden starten og i dag køres der i en bil der vejer 495 kg. inklusiv fører. Bilen er udstyret med en Ford Duratec motor, der yder ca. 160 hk (vægt/effekt = 3,09 kg pr. hk). Bilen accelererer fra 0 – 100 km/t på under 4 sek. og har en tophastighed på over 240 km/t afhængig af bilens gearing.

Hvad er mine muligheder? I Formel Ford er der 3 forskellige muligheder for at komme i gang.

Arrive & Drive
Arrive & Drive i egen bil
Do-It-Yourself

Arrive & Drive
Et allerede etableret Team, som ejer bilen, telt med alt inklusiv, tager sig af alt det praktiske i forbindelse med både testdage og løbsweekender. Teamet besidder en meget stor viden om alt vedrørende setup af bilen til de forskellige baner, og er derfor i stand til at udnytte dit talent i forhold til bilen maksimalt. Du vil hurtigt opleve en meget stor fremgang, og slipper for selv at skulle sætte dig ind i setup af bilen mm. Teamet giver dig et grundlæggende indblik i setup af bilen, som du vil kunne bruge efterfølgende i din motorsportskarriere.

Pris pr. løbsweekend: ca. 29.000 kr.
Pris pr. testdag: ca. 19.000 kr.

Arrive & Drive i egen bil
Dette er samme koncept som Arrive & Drive, her ejer du blot bilen selv. Denne løsning kan være en fordel hvis du ønsker at køre mere end en sæson i Formel Ford. Du skal selv afholde større omkostninger på bilen, såsom motorrenovering, gearkasserenovering mm. Det aftales med det enkelte team, hvilke omkostninger teamet er ansvarlig for.

Pris pr. løbsweekend: ca. 24.000 kr.
Pris pr. testdag: ca. 16.000 kr.

Do-it-yourself
Dette er løsningen, hvis man selv besidder de tekniske evner til at foretage et ordentligt setup på bilen, eller ønsker at køre som hobbykører over flere sæsoner. Du ejer selv bilen, telt og alt nødvendigt udstyr. Der er adskillige udfordringer i at få styr på setup af bilen, til gengæld er der en meget stor glæde ved at se det hele lykkes, når man selv har fundet frem til de rigtige løsninger.

Pris pr. løbsweekend: ca. 18.000 kr.
Pris pr. testdag: ca. 12.000 kr.

Alle priser er inklusiv moms og baseret på, at man kører en fuld sæson (7 – 8 løbsweekender fordelt på de danske baner og et løb i udlandet) samt har 4 nye slicks dæk til rådighed i hver løbsweekend.

Uanset hvilken af de 3 løsninger man vælger, er der hos alle deltagere i Formel Ford klassen, en stor velvilje til at hjælpe hinanden med alle de udfordringer der kommer hen over en løbsweekend, til en testdag eller i en hvilken som helst anden sammenhæng.

Hvad nu?
Hvis ovenstående har fanget din interesse og du ønsker at vide mere, kan du kontakte Formel Ford klasserepræsentant Jørgen Løjborg Jensen på tlf. +45 22 30 34 75 eller mail jljensen@esenet.dk.

 

Skriv en kommentar