Kartshop-header

WEC

2016 Porsche 919 - Foto: Porsche Motorsport

Kvalifikation på Spa – Porsche dominans

se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Kvalifikationen på Spa Francorchamps i Belgien var ikke fyldt med overraskelser, men der kom alligevel momenter at rigtigt gode overraskelser.

LMP1-H klassen var dem som kørte sidst på eftermiddagen, sammen med de øvrige LMP klasser, og  her var det forventet at Porsche ville rydde bordet, og holde i forreste række til løbet i morgen, og sådan endte det.

Porsche #1 starter forrest i morgen, og deres kvalifikationstid var 1:55.793 og Porsche #2 satte tiden 1:56.590. Der er slet ikke nogen tvivl om at de to biler er i en liga helt for sig selv.

Toyota Gazoo Racing og deres Toyota TS050 #6 satte tiden 1:57.698, som var 3. hurtigste tid i kvalifikationen, men tiden er 1,905 sekund fra at tage pole position, så det siger vist mere end mange ord?

Hurtigste Audi Sport Team Joest Audi R18, satte tiden 1:57.716, kun 0.018 sekund efter Toyotaen på 3. pladsen.

Meget tyder på at Porsche stikker af fra start af løbet, og så må vi se hvor længe mekanikken holder. Samtidig kommer til at blive vidne til en benhård kamp imellem Toyota og Audi, og hvem der vinder den, tør jeg ikke spå om.

LMP1-L blev en Rebellion Racing dominans. Rebellion Racing tog én 1-2 foran Bykolles Racing Team, der bare slet ikke kan finde farten i denne weekend.

De første på bane under kvalifikationen var GTE klasserne og I GTE pro klassen  var det på ingen made overraskende at AF Corse togen 1-2 position med deres Ferrari 488. hurtigst var #71 med tiden 2:17.644

De Danske indslag i GTE pro klassen impornere ikke rigtig. # 95 Aston Martin Racing Dane Train satte tiden 2:18.739 og #77 Dempsey – Proton Racing med Michael Christensen satte tiden 2:20.036. Det endte henholdsvis sidst og næstsidst i GTE pro, så der skal virkeligt fintænkes hen over natten for at komme op med den gode idé til at finde speeden i de to biler. Dog har vi ikke tabt modet, og vi tror selvfølgeligt på at de to teams har en plan med det de gør.

GTE am blev ikke overraskende dominerete af #98 Aston Martin Racing med tiden 2:20.351. de starter forrest i GTE am klassen, og hvis mekanikken holder, er det svært og se hvem der kan true dem.

# 88 Abu Dhabi-Proton Racing med David Heinemeier Hansson var 3. hurtigst i am klassen, med tiden 2:22.215, og jeg tror faktisk at de har en realistisk chance for at ende på podiet i morgen.

Generelt har de frie træninger været præget af en del defekter, og hvis løbet ender på samme måde er det selvfølgeligt fuldstændig umuligt at sige noget om resultatet. Jeg vover dog stadig at gætte på at mindst en Porsche LMP1-H kommer igennem løbet, og jeg tror også at Porsche vinder løbet i morgen. Hvad tror du ?

Tags

1 Comments

  1. Jeg mener at løbet er helt åbent mellem de 3 lmp mærker,dels fordi Toyota har meldt ud efter Silverstone at de havde “mere at byde på”nok specielt med henblik på LeMans det tyder på at LeMans er løbet der fokuseres ekstra på i år,De 3 mærker har desuden meldt forskellige downforce løsninger inden løbet,Porsche med en blanding af høj og lav downforce,Audi mener jeg har meldt ud at de kommer med “LeMans pakken! altså lav downforce,Toyota har jeg ikke hørt nogen udmelding fra men kunne forestille mig at de også tjekker LeMans setup denne weekend.Alt dette blandet med mekanikken,strategi og alle de andre faktorer der gør at WEC er usansynligt spændende gør at min bog er helt åben med hensyn til en vinder.Og et spørgsmål til sidst:Er der noget der hedder LMP1-L længere?Er det ikke kun LMP1-H og LMP1 sådan forstår jeg det på WEC`S hjemmeside.:-)

Skriv en kommentar