LMS

Le Mans klar med 2010 Le Mans Intercontinental Cup

9. december 2009

Nu er der løftet mere af sløret for 2010 Le Mans Intercontinental Cup. Mesterskabet, der først blev afsløret forud for 2009-udgaven af 24-timersløbet på Le Mans, vil blive afviklet første gang i 2010.

Premiereudgaven af den globale cup, der skal bringe minderne tilbage til tidligere tiders VM for sportsvogne, vil blive holdt for LMP1-racere i tre afdelinger. ACO, Automobile Club de l’Ouest, der arrangerer cuppen, der sparkes i gang på Silverstone den 13. september, hvor Le Mans Series afvikles.

Næste afdeling vil blive Petit Le Mans den 2. oktober i American Le Mans Series (foto), mens finalen vil være i en endnu ikke offentliggjort afdeling af Asian Le Mans Series i november.

2010-udgaven, hvor der kåres en mester blandt teams/konstruktørere, er forløber for 2011-udgaven, der som minimum vil bestå af seks løb. For at kunne deltage skal teams tilmelde sig inden udgangen af februar. Teams kan kun score point til mesterskabet, hvis de deltager i alle tre afdelinger samt fem løb i en af Le Mans-serierne – 24-timersløbet eksklusive.

Audi Motorsport har allerede meldt ud, at de ser med interesse på cuppen og deltager med to Audi R15 TDI.

Foto: Audi Motorsport

1 Comments

Skriv en kommentar