Le Mans kommer til Danmark

31. august 2015

Nej – Tom Kristensen og co. har ikke fået overtalt franskmændene til at rykke hele molevitten til Danmark næste år. Derimod, så bliver der afviklet en virtuel udgave af det legendariske ræs her i Danmark. Begivenheden hedder GTR24h, og er et årligt tilbagevendende simrace, der finder sted i Harte Fritidscenter ved Kolding.

Hvis begrebet simracing ikke lige ringer en klokke, så drejer det sig i bund og grund om virtuel motorsport, som bliver kørt i simulatorer; computerspil om man vil.
– Simracing er dog meget mere end bare computerspil. Nu om dage er det nærmest sin egen gren af motorsport. Det er både en yderst kompetitiv e-sport og en højt elsket hobby, dyrket af rigtigt mange verden over, forklarer Casper Hedegaard, der er en af arrangørerne bag GTR24h. Han fortsætter:
– I år bliver 9. år i træk vi arrangerer løb under GTR24h-navnet. Vi er yderst forventningsfulde for årets løb, hvor vi efter en afstikker til Spa i Belgien sidste år, vender tilbage til Circuit de la Sarthe i Le Mans.

Øjensynligt så har GTR24h fat i noget, da folk rejser til fra nær og fjern for at deltage i det virtuelle løb.
– Vi har i skrivende stund 13 tilmeldte hold, med deltagere fra Danmark, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, England og Irland. Desuden ved vi med sikkerhed, at der vil komme flere til. Tidligere har vi også haft deltagere fra Frankrig, Italien, Finland og sågar fra USA. Faktisk kan vi også skrive en række kendte deltagernavne på CV’et, da blandt andre Nicki Thiim, Dennis Lind, Kasper Jensen og Steffen Møller har deltaget her, siger Casper Hedegaard.
Hvad er så forklaringen på, at man kan få folk til at rejse på tværs af jorden, for i bund og grund at bruge en weekend på at spille computer i en sportshal? Casper Hedegaard giver sit bud:
– Det er jo den ultimative drengedrøm – hvem har ikke drømt om at deltage i 24 timers løbet på Le Mans? Her er muligheden! Vi stræber efter at vores løb skal være realistisk, udfordrende og underholdende, så både den professionelle og hobbykøreren kan få den ultimative simracing oplevelse.

Skulle du selv have fået lyst til at stille op i GTR24h, så er det stadig muligt at melde sig til årets løb:
– Vi prøver at tilpasse os deltagere af alle baggrunde – nybegyndere som professionelle er velkomne. Alt det kræver, er sådan set bare et hold af 3-6 personer, en kraftig computer, et sæt rat og pedal til PC’en og en kopi af spillet rFactor2.

Løbet afvikles 23.- 25. oktober. Man kan læse meget mere om eventet og hvordan man kommer til at deltage på www.gtr24h.org.

Skriv en kommentar