Kartshop-header
Lorenzo tog sejren i Qatar

Lorenzo starter sæsonen med en sejr

se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Den regerende verdensmester Jorge Lorenzo demonstrerede i weekenden, at han bestemt ikke er blevet langsommere over vinteren, da han kørte en sikker sejr hjem i sæsonåbneren i Qatar. Han satsede som en af de eneste på soft bagdækket, et sats som betalte sig især i sidste del af løbet.

Andrea Iannone tog føringen i løbets indledende fase, med også holdkammerat Dovizioso, Yamahas Valentino Rossi og Marc Marquez med. Iannone demonstrerede virkelig hvor langt Ducati er kommet efter deres omstrukturering, og især på Qatar kilometer lange langside brillerede begge Ducatier weekenden igennem. Desværre for Iannone ramte fordækket en af de hvide striber og han chrashede ud af løbet fra forreste position. Dovizioso overtog føringen, men med 14 omgange tilbage overhalede Lorenzo på Yamahaen, en føring der holdte til løbets afslutning.

Marc Marquez var treer, efterfulgt af Valentino Rossi. Sidstnævnte begik dog en fejl i sving 5 med kun 4 omgange tilbage, og mistede for meget tid til at kunne udfordre Marquez/Dovizioso om en podieplads. Marquez overtog kortvarigt 2. pladsen, men Dovizioso svarede hurtigt tilbage. Marquez foretog et sidste desperat dyk inden om, men det mislykkedes og han måtte tage til takke med nederste trin på podiet.

Dani Pedrosa manglede tempo og kørte en ensom 5. plads hjem, efterfulgt af Suzukis Maverick Vinales, der i højere og højere grad understreger sin position som det næste store talent. Pol Espargaro sikrede sig 7. pladsen foran holdkammerat Bradley Smith med en margen på kun 0,023 sekunder. Hector Barbera (Avintia Ducati) og Scott Redding (Pramac Ducati) afsluttede top 10.

Skriv en kommentar