Kartshop-header
Foto: Niklas Majgaard

Magnussen-pole i snevejr

23. april 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Jan Magnussen starter fra pole position, når første afdeling af DTC i 2016 skal afgøres. Det står klart efter en dag med rent vejrlotteri på Jyllandsringen, der lagde scene til det måske vildeste vejr, DTC-feltet nogensinde har kørt i.

Magnussen lagde hårdt ud i de svære vejrforhold, og fandt hurtigt et godt pace, som Nicolai Sylvest, Michael Markussen og Morten Dons tidligt forsøgte at matche. Siden meldte Frederik Schandorff, Sebastian Aarvik og Michelle Gatting sig ind i kampen om pole, men en safetycar kom i vejen, da Schandorff oversatsede i sving 1 og endte i sandet. I tiden 1.26.9 satte Magnussen sig tungt på pole position, mens Schandorffs bedste tid var godt tre sekunder efter roskildenseren. Det var dog nok til 2. startposition, som kom i hus lige inden Schandorff endte i gruset for enden af langsiden.

Kvalifikationens klart største tabere var de forsvarende danske og norske mestre. Både Casper Elgaard og Marius Nakken måtte konstatere, at lørdagen blev en ren katastrofe, for de to mestre starter fra 15. og 17. position, efter taktikken gik helt i vasken.
DTC-debutant Michelle Gatting havde en god dag, og hev femtebedste tid hjem i det svære vejr.

Skriv en kommentar