Kartshop-header
MotoGP Cota

Marquez suveræn på COTA

se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Hondas Marc Marquez udvidede sin mesterskabsføring i weekenden på Circuit of the Americas, efter et fuldstændigt suverænt løb fra den unge spanier. Han startede på pole, og efter Yamahaerne havde et kort kig op forbi ham i sving 1, kørte han sig tilbage i føring og satte den ene fantom-omgang efter den anden. Han tog sejren med hele 6,1 sekunder foran Yamahas Jorge Lorenzo, mens Ducatis Andrea Iannone afsluttede podiet hele 10,9 sekunder efter.

Lige så godt et løb det var for Marquez, lige så skidt var det for en lang række af feltets andre topryttere. Valentino Rossi tabte forenden på Yamahaen på 3. omgang og udgik af løbet. Kort efter styrtede både Bradley Smith og Cal Crutchlow i hver deres solo-uheld, kun få sekunder efter hinanden i sving 11. Værst af alt var dog en episode mellem Hondas Dani Pedrosa og Ducatis Andrea Dovisiozo. Pedrosa mistede kontrollen over Hondaen i den ultra hårde nedbremsning til sving 1, hvor kørerne går fra over 300 km/t ned til omkring 70-80. Hondaen forhjul skred ud, og maskinen gled hen over banen og ramte Dovisiozo hårdt. Pedrosa var hurtigt oppe og henne ved Dovi for at se om han var okay, men der var ikke noget at gøre og begge udgik af løbet. Tilbage i pitten var Pedrosa endnu en gang henne ved Dovi og undskylde. Desværre for Ducati-køreren er det 2. gang på 2 løb, han bliver kørt af banen af andre kørere.

Med så mange favoritter ude af løbet var der dermed åbent for gode positioner for de andre. Suzukis Maverick Vinales satte endnu engang den mere erfarne holdkammerat Aleix Espargaro på plads, og tog 4. pladsen fra ham. Scott Redding blev bedst af de privat-ejede maskiner på Pramac Ducatien med sin 6. plads, efterfulgt af Pol Espargaro på Tech3 Yamaha. Michelle Pirro, Ducatis faste testkører der afløser for Danilo Petrucci, kom ind på en flot 8. plads på Pramac Ducati, mens Hector Barbera (Avintia Ducati) og Stefan Bradl (Aprilia) afsluttede top 10.

Marquez fører nu mesterskabet med 66 point, mens Lorenzo har 45. Rossi er treer med 33 point. Næste løb køres d. 24. april på Jerez i Spanien.

Skriv en kommentar