Kartshop-header
MotoGP Argentina

Marquez vinder kaotisk løb

4. april 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Søndagens MotoGP afdeling i Argentina udviklede sig til en kaotisk affære gennem det 20 omgange lange løb. Alle startede på regndæk pga. en byge før løbets start, men få minutter inden starten erklærede løbsledelsen “Dry Race” og dermed skulle alle på et tidspunkt i løbet, i pit for at skifte til deres sekundære racer.

Marc Marquez havde kørt sin Honda på pole, men måtte fra start se sig overhalet af både Yamaha og Ducati. Han fandt rytmen og satte derefter et suverænt tempo som kun Rossi kunne matche. Mens de to kæmpede skulder ved skulder om føringen, gik et lige så dramatisk løb dog for sig længere nede i rækkerne. Den regerende verdensmester Jorge Lorenzo manglede både fart og rytme, og blev degraderet til 7. pladsen af MarcVDS’ Jack Miller, inden de begge dog styrtede. Også Cal Crutchlow og Pol Espargaro styrtede tidligt i løbet og måtte køre sig op fra bagerste position.

Omtrent halvvejs i løbet begyndte pitstoppene. Marquez og Rossi kørte ind side om side, men det var Marquez der trak det længste strå og trak tid ud fra Rossi, da de var tilbage på banen. Herefter var Marquez urørlig og vandt til sidst løbet med over 7 sekunder. Bag ham var Rossi presset af både Maverick Vinales på Suzuki, og de to Ducatier kørt af Andrea Dovizioso og Andrea Iannone. Rossi havde mistet overskuddet fuldstændigt efter at være skiftet til tørvejrsdæk, og kæmpede virkelig for en podiepladsering. Hans frelse kom dog da Maverick Vinalez styrtede bag ham. Efterfølgende blev han overhalet af begge Ducatier, men et kamikaze angreb fra Iannone på sin holdkammerat i løbets sidste sving, kørte dem begge af og Rossi blev dermed forfremmet til 2. pladsen. Dovizioso formåede dog at gennemføre løbet, da han samlede sin Ducati op og løb med den hele vejen ned af langsiden! Han formåede at løbe sig ind på en 13. plads.

Dani Pedrosa manglede fart, men med de mange styrt kunne han stille sig på nederste podieplads, efter også Scott Redding var udgået fra 6. pladsen med en teknisk defekt på Pramac Ducatien. Eugene Laverty fik en mirakuløs 4. plads på sin Aspar Ducati, mens Hector Barbera tog 5. pladsen på Avintia Ducati. Begge resultater er nogle af de bedste de to teams nogensinde har fået.

Anderledes skuffende var det for Pol Espargaro og Bradley Smith på Tech3 Yamahaerne. Ingen af de to kørere er for alvor i kridthuset ved deres team, og trods de gode muligheder for topresultater i løbet, formåede de kun at slutte hhv. 6’er og 8’er, med Stefan Bradl på Aprilia mellem sig. Tito Rabat (MarcVDS Honda) og Alvaro Bautista (Aprilia) afsluttede top 10.

I alt udgik 8 kørere – ikke inklusiv Dovizioso som altså løb over målstregen.

Med sin sejr fører Marquez nu mesterskabet med 41 point foran Rossi med 33. Pedrosa er 3’er med 27.

Skriv en kommentar