Foto: Honda Yuasa Racing

Matt Neal fejrer BTCC-jubilæum

23. september 2015

Da BTCC i 1991 ramte Silverstone var det med en debutant på gridden – Matt Neal. I den kommende weekend, 25 år efter, gæster Englands største motorsportsserie igen den legendariske bane, og den tredobbelte mester Matt Neal er stadig på gridden.

Siden debuten for det private team Pyramid Motorsport i en BMW M3, har den nu 48-årige Matt Neal kørt for en lang række teams og bilmærker i BTCC, men han har altid haft mest succes med Honda, for hvem han vandt tre mesterskaber i 2005, 2006 og 2011, ligesom han fortsat kører Honda og stadig ligger godt til i årets samlede stilling.
– Som den britiske motorsports “hjemsted”, er det altid noget særligt at køre på Silverstone. Jeg har mange minder herfra – det er ikke kun her, jeg debuterede i BTCC, men det var også stedet for mit største crash – i 1994 – og stedet, hvor jeg sikrede min anden titel i 2006, siger han til Crash.net.

Foto: Honda Yuasa Racing

Matt Neal (GBR) Honda Racing Team Honda Civic Type-R

I den samlede stilling ligger Matt Neal på en øjeblikkelig tredjeplads, mens holdkammeraten Gordon Shedden fører. Det seneste løb på Rockingham gav stabile point, men begge Honda Yuasa Racings biler vil være meget tunge på grund af succesballast på Silverstone, og derfor forventer Neal heller ikke en nem jubilæumsweekend:
– Vi ved, at Silverstone historisk set har det med at være en svær weekend for os. Nu har vi den nye Civic Type R, og vi har mere effekt end tidligere, men både Gordon Shedden og jeg selv ved, at vi har tunge biler i kvalifikationen, og vi forventer, at det bliver svært, siger han og fortsætter:
– Mesterskabskampen snerper til nu, men alle kørere i kampen har vundet før, og er vant til den pressede situation. Vi må koncentrere os om vores eget løb og målet er at nå gennem weekenden med en fornuftig bunke point, så vi kan tage til finalen på Brands Hatch med en ordentlig chance for at tage titlen.

Skriv en kommentar