Kartshop-header
Nico Rosberg vinder Monacos Formel 1 Grandprix 2015

Mercedes vinder konstruktør VM i japansk langgaber

9. oktober 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Der var for alvor lagt op til et spændende grandprix i Japan, som blev afgjort tidligt i morges dansk tid. Lewis Hamilton havde alt at vinde i kampen om verdensmesterskabet mod teamkammeraten Nico Rosberg.

De to Mercedes-kører havde som nummer 1 og 2 på gridden det perfekte udgangspunkt for at skabe et dramatisk løb.

Der var dog blot gået få sekunder, før det stod klart, at løbet for Hamilton vill blive en lang jagt på Rosberg. Briten fik således en katastrofal start, hvor han fra forreste række dumpede ned som nummer 8 før første sving.

Derefter var det ren cruise control fra tyskeren, der aldrig for alvor var presset bagfra af nummer to Max Verstappen. Lewis Hamilton fik i løbet af det japanske grandprix kørt sig tilbage til en flot eedjeplads. Dermed understregede Mercedes for tredje år i træk deres totale suverænitet, der langsomt kvæler sporten.

Med 40 point tilsammen kørte Mercedes med endnu fire løb tilbage på kalenderen mesterskabet for konstruktørernes VM i hus. Vi glæder os til 2017 og det nye reglement, som forhåbentlig åbner løbende op igen.

Mercedes genvinder konstruktørernes VM i formel 1 2016

Så var der straks mere dramatik længere tilbage i feltet. Begge Haas racere startede i top-10 efter en blændende kvalifikation. Men igen lykkedes det ikke for Guiterrez at gøre noget som helst væsen af sig.

Fra en startposition som nummer 10 sluttede Guiterrez helt tilbage på en 20. plads. Der skal vist et større mirakel til – eller ustyrligt mange millioner – hvis den sympatiske kører skal findes på gridden i 2017. Til sammenligning sluttede Grosjean på 11. pladsen – dog udenfor point.

Her er der stadig også stor tvivl om Jolyon Palmer og Kevin Magnussen. De to Renault-kørere sluttede efter en hændelsesløs morgen som nummer 12 (Palmer) og 14.

I det interne regnskab fører Kevin Magnussen stadig 9-7 om søndagen. Læg dertil, at danskeren har indkørt 7 point og slået sin teamkammerat komfortabelt i kvalifikationen.

Alt det sportslige peger med andre ord på Kevin Magnussen som Renault-kører i 2017. Som man ved handler formel 1 dog om alt muligt andet – ikke mindst økonomi. Her har Palmer i sin far en udtømmelig kilde af pund, så Kevin Magnussen kan på ingen måde regne med, at det sportslige har overhånden, når kontrakterne skal underskrives.

Efter Singapore lignede Kevin Magnussen en sikker mand i Renault. De løb længere henne ser det meget mere usikkert ud!

Af andre bemærkelsesværdige hændelser sluttede McLaren-kørerne som nummer 16 (Alonso) og 18. En total nedtur for det delvist japanske team.

Resultat Japans grandprix 2016

Skriv en kommentar