GP3

Michael K. Christensen pointløs fra Monza

13. september 2010
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Årets finaleweekend på Monza gav heller ikke point til danske Michael K. Christensen. Efter en kikset kvalifikation startede alle tre MW Arden-kørere i den absolutte bund af GP3-feltet. Trods fin opkørsel måtte Christensen tage fra GP-banen med blandet success.

Både Miki Monras og Michael K. Christensen kørte sig op gennem halvdelen af feltet, hvor spanieren sluttede 11., mens danskeren blev 13. i første løb.

– Bilen var god i den frie træning, og det var godt at forny bekendtskabet med denne særprægede, historiske bane. Kvalifikationen var lidt af en katastrofe, dog takket være et miks af faktorer. Den første halvdel af sessionen var ok, da Miki og jeg trænede slipstreaming, for det vidste vi, at vi skulle bruge, siger Michael K. Christensen til teamets hjemmeside.

– Der var så en misforståelse mellem to andre kørere og mig, og som resultat fik jeg slet ikke slipstrøm overhovedet – og der er ikke meget mand kan gøre, når man starter 25., siger det DASU-hædrede talent, der har haft en usædvanligt hård sæson.

– Jeg fik en god start, men det er svært at hente mange placeringer ned mod sving et, fordi banen er så smal. Jeg hentede et par pladser som løbet gik, mens jeg også mistede nogle efter at have taget en forkert beslutning eller to. Det var hårdt at skulle hente alt det tabte, men samlet synes jeg, at jeg havde et godt løb, siger han om første løb.

I andet løb var det lidt frem og tilbage for danskeren, der sluttede som 10. – 2,3 sekund efter sin teamkammerat Leonardo Cordeiro på ottendepladsen, der er sidste pointgivende placering.

– Jeg stallede næsten i starten, men fik fanget koblingen og kom af sted. Det kostede mig et par placeringer, men dem hentede jeg snart igen. Bilen var ret god fartmæssigt over en omgang, men jeg var ikke så hurtig på langsiderne, og det var svært at komme ind i slipstrømmen. Jeg pushede hårdt og lavede et par fejl undervejs. Det kompromitterede resultatet, men jeg kunne ikke forvente meget mere efter at være startet som 15., slutter han.

Spanske Miki Monras hentede en sjetteplads og samlede i alt 17 point i GP3. Leonardo Cordeiro tog sit første og eneste point med ottendepladsen i søndagens løb, mens Michael K. Christensen forblev pointløs i GP3 2010. MW Arden-teamet slutter som nier og næstsidst i teammesterskabet med 18 point – 112 mindre end vindende ART Grand Prix.

Foto: GP3 Media Services

Skriv en kommentar