Mikkel Jensen i midten

Mikkel Jensen til sommerpause i front af Formel ADAC

11. juni 2014

Efter en fantastisk weekend på Red Bull Ring, kan Mikkel nu gå til sommerpause med et forspring på 27 point ned til tyske Maximilian Günther.

I træningen fredag viste Mikkel imponerende tider, og allerede der, så det ud til at en fornuftig weekend var på trapperne.

I tidtagningen lørdag morgen gik alt ikke så nemt for sig. Med 4 minutter igen besatte Mikkel 3. pladsen, og det var svært at få det hele til at spille for den unge århusianer.
Men på de sidste to omgange blev der leveret fantomtider, der sendte ham på Pole Position til både Race 1 og 2.

Om eftermiddagen var det tid til Race 1.
Grundet tumult bag Mikkel, får han mulighed for at slå halvandet sekund til nr. 2, og den føring bliver holdt hele vejen til mål.

– Det var ikke det sværeste løb jeg har kørt i karrieren. Bilen kørte godt, jeg var hele tiden opmærksom på at beholde forspringet uden at slide for meget på dækkene, lyder det fra Mikkel, der kørte en forholdsvis sikker sejr hjem.

Men så nemt skulle det ikke være dagen efter, hvor der igen blev startet fra pole.
Her bliver Mikkel presset den først omgang, men får lukket godt af og slået et lille hul til resten af feltet.
Både Ralph Boschung og Maximilian Günther var flere gange oppe og lægge pres på Mikkel, men de var lige præcis ikke tæt nok på, til et overhalingsforsøg, og Mikkel kører derfor sin anden sejr hjem.

– I dag må jeg indrømme, at det var et hårdt race. Jeg vidste, at med én eneste fejl, så ville de være tæt nok på, til at kunne slipstreame på langsiden.

Race 3 bød på en udfordring af de helt store, hvor feltet som sædvanligt startede efter reverse grid, og Mikkel startede derfor 8’er. Her var der lagt op til hårdt Race, og det blev det bestemt også til.
Men en masse dueller, som også indebar lidt kontakt, kunne Mikkel kører en 2. plads hjem, samt sætte løbets markant hurtigste omgangstid.
Weekenden ender med en pointhøst på hele 60 point ud af 65 mulige, som nu lægger Mikkel på en stabil førsteplads i mesterskabet.
En succesrig weekend på den østrigske bane, der om godt 2 uger er vært for det næste Formel 1 Grand Prix.

– Jeg er næsten mere glad for min andenplads i Race 3, end mine to sejre denne weekend. Jeg har vist, at jeg også kan være med når der skal kæmpes om det. Alt i alt har det været en fantastisk weekend for mig og teamet, der aldrig har opnået så gode resultater på en weekend før, afslutter Mikkel.

ADAC Formel Masters går nu på sommerpause, og vil være tilbage igen d. 8.-10. August hvor 5. afdeling skal køres på Slovakia Ring.

Skriv en kommentar