Porsche Mobil 1 Supercup Monaco 2016 Mikkel Overgaard Pedersen (DK)

Mikkel O. Pedersen viste gode takter i Monaco

Det unge Struer-talent, Mikkel O. Pedersen, deltog i denne weekend på den legendariske bybane i Monaco. Desværre måtte han udgå under løbet, men undervejs viste han gode takter.

Torsdag var første gang Mikkel prøvede at køre på den smalle bybane i Monaco, og han fik en flot start. En 17. plads ud af 28 og kun 2,8 sekunder til den forreste kører.
– Jeg kunne mærke på bilen, at jeg kunne køre meget hurtigere, men der var alt for meget trafik!, udtalte Mikkel efter træningen.

Trafikken blev desværre også en afgørende faktor under fredagens tidskørsel. Da Mikkel skulle ud på den sidste flyvende omgang, efter et dækskifte, kørte der desværre en bil i barrieren, hvilket gav et gult flag. Derfor måtte han afbryde runden efter to grønne sektorer. Var omgangen gået hjem, kunne han have endt i top 10 i tidstagningen, men måtte herefter nøjes med en 15. plads og 2,2 sekunder op til pole position.

Porsche Mobil 1 Supercup Monaco 2016 Mikkel Overgaard Pedersen (DK)

Porsche Mobil 1 Supercup Monaco 2016
Mikkel Overgaard Pedersen (DK)

Da løbet skulle køres søndag blev det under meget svære forhold. Det begyndte at dryppe lige som bilerne skulle til start, og kort tid senere åbnede himlen sig, og en voldsom tordenbyge satte sit præg på Monacos smalle gader. Derfor valgte løbsledelsen at sætte løbet i gang under safetycar. Det viste sig desværre, at løbet skulle udvikle sig til et uheldsplaget løb, og mange måtte en tur i væggen heriblandt også Mikkel, der var toer i rookie-klassen, da han for enden af langsiden måtte vælge mellem at påkøre en anden bil, eller køre direkte ind i væggen.

– Jeg valgte at køre ind i væggen, for jeg kunne se, at Dylan allerede holdte i nødsporret og håbede derfor på at væggen var blødere end bagenden af den anden Porsche, vurderede den 19-årige racerkører, der trods alt gjorde en god figur på den teknisk svære bybane. Stort set alle biler kom fra Monaco denne weekend med større eller mindre buler. Noget der sker, når man kører på grænsen hele tiden!

Nu er der sommerpause fra Porsche Mobil 1 Supercup, så teamet skal nok nå at få bilen klar, inden der skal køres sammen med Formel 1 på Redbull Ring i Østrig den første weekend i juli.

Skriv en kommentar