Nasser Al-Attiyah vinder Dakar 2015

18. januar 2015

MINI har atter vundet Dakar. Det er fjerde gang i træk, men i år med en anden vinder. I 2014 tog Nani Roma den samlede sejr, mens Nasser Al-Attiyah i år har gjort rent bord med fem af 13 etapesejre.
Den nykårede Dakar-vinder ser tilbage på et rally, hvor alt klappede, og føringen aldrig skiftede hænder fra dag to og til målet:

– Jeg er så glad for sejren. Jeg husker, at målet også lå i Baradero i 2011, så det er et helt særligt øjeblik for mig. Det var helt fantastisk at dominere løbet lige fra starten, og at være i total kontrol hele løbet igennem. Jeg har mange mennesker at takke for den her sejr – jeg kom til start i topform både fysisk og mentalt. Derefter gjorde vi jobbet dag efter dag – det er fantastisk, sagde den glade qatarianer ovenpå præmieoverrækkelsen.

Den 13. etape af Dakar endte med sejr til Robby Gordon foran Leeroy Poulter og Emiliano Spartaro. Giniel De Villiers og Nasser Al-Attiyah runder top seks af.

Se den samlede stilling for bilernes 13. og sidste etape her:
http://www.dakar.com/dakar/2015/us/stage-13/rankings/stage-cars.html#ancre

 

Samlet resultat for hele Dakar 2015 kan ses her:
http://www.dakar.com/dakar/2015/us/stage-13/rankings/overall-cars.html#ancre

4 Comments

  1. Jeg har ikke fulgt så meget med i år, så kan nogen fortælle hvad det er sket for Peugeot holdet? Bedste hold nr 11, og i starten af løbet langt tilbage?

  2. Hej,

    Sainz crashede på 5. prøve og udgik. De øvrige to sluttede i top 10.

    Peugeot har erkendt, at forberedelserne ikke har været gode nok – de har haft problemer under tests, bl.a. Især på motorsiden manglede de ‘oomph’, som Peterhansel formulerede det.

    Tre gange var de tæt på prøvesejr – de kommer stærkt igen, formoder jeg…

  3. Tak for svaret. Men det er nu ikke rigtigt at de sluttede i top 10. Peterhansel slutter som nr. 11, og Despres som nr. 34 iflg. Dakar.com.

  4. Du har ret – men i top 10 blandt buggies, så vidt jeg husker. (de skrev selv top 10, jeg misforstod).

Skriv en kommentar