Den danske Formel 3-kører, Nicolai Kjærgaard, har i denne uge trukket overskrifter i den britiske motorsportspresse

Nicolai Kjærgaard topper forud for sæsonstarten i British F3

31. marts 2018
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Den danske Formel 3-kører, Nicolai Kjærgaard, har i denne uge trukket overskrifter i den britiske motorsportspresse.

Årsagen er, at han med løbssejre og de sammenlagt bedste omgangstider har gennemført testkørsler op til sæsonstarten på Oulton Park i dag lørdag og på mandag.

Han er bare 18 år og Team Danmark-gymnasielev på Rybners i Esbjerg. Men efter de seneste ugers testkørsler og ikke mindst torsdag og fredagens træningssessioner på Oulton Park kunne det være begyndelsen på noget stort for den danske formel 3-kører Nicolai Kjærgaard fra Esbjerg-forstaden Hjerting.

Torsdag blev det hurtigste omgangstid i et løb og top 5 placeringer i de 2 andre løb, og langfredag blev det til bedste omgangstider i to løb og gode omgangstider i de to øvrige tests. Nicolai K var kort sagt så godt kørende i sin Carlin-racer, at han begge dage havde de sammenlagt bedste omgangstider, og det tyder godt for tidskørsler og race på Oulton Park i dag, lørdag.

”Bedre forberedelse kan man simpelthen ikke få, er vi enige om i teamet. Jeg er glad for at se, at mine tre holdkammerater også har klaret sig godt, så det ikke bare kommer til at handle om enkeltpersoner, men at Carlin også får slået sit navn fast med en ny British Formula 3-besætning”, sagde en glad Nicolai K. fredag aften.

Læs også: Se Formel 1 TV 2018

Carlton vandt det engelske formel 3-mesterskab i fjor, og visionen er at gentage præstationen i år. Carlin er legendarisk i engelsk motorsport og er kendt som rugekasse for Formel 1-kørere som Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat og danske Kevin Magnussen.

”Lørdag formiddag kører vi tidskørsler, og senere på dagen skal vi køre det første af denne denne weekend i alt 3 løb. Det bliver naturligvis noget helt andet end under testkørslerne, når 18 biler starter samtidig, og alle vi kørere kæmper for at komme frem. Men jeg glæder mig helt vildt, til at det bliver alvor”, siger Nicolai K, der i år kører sin anden Formel 3-sæson i England.

Det er lørdagens tidskørsler, der afgør pole position ved lørdagens løb. På grund af påske køres de to øvrige løb først på mandag. Under andet løb vender man hele feltet på hovedet, så lørdagens etter starter som nummer 18 og vise versa. Under tredje løb er det de bedste omgangstider fra løb 1 og 2, der sætter pole position.

Man kan løbende følge begivenhedernes gang på www.britishf3.com, ligesom BBC’s motorsportsreportager også lægges ud på www.motorsport.tv. 

Skriv en kommentar