Et af Danmarks allerstørste racertalenter har netop sat sin underskrift på en aftale, der skal gøre ham til europamester i GT4-klassen. Det er i hvert fald den klare målsætning for fynske Nicolaj Møller Madsen og hans nye arbejdsgiver, Prosport Performance

Porsche snupper dansk stortalent

20. januar 2017
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Et af Danmarks allerstørste racertalenter, Nicolaj Møller Madsen, har netop sat sin underskrift på en aftale med  Prosport Performance, der skal gøre ham til europamester i GT4-klassen.

I 2016 sluttede danskeren som nummer tre i kampen om GT4-mesterskabet. Nu vil han være europamester i en af Europas ypperste sportsvognsklasser.

Prosport Performance har headhuntet det 23-årige fynske racertalent til at genvinde danskerens mesterskab fra sidste år, og Nicolaj Møller Madsen skal derfor køre teamets Porsche sammen med Jörg Viebahn, der var med til at sikre Europamesterskabet i 2016. Både dengang og nu skete det i en Porsche Cayman GT4 med en topfart på svimlende 295 km/t.

– Det er en kæmpe chance. Jeg kommer til at køre i en 100 procent vinderbil, og det er selvfølgelig en stort cadeau til mig, at Prosport Performance tror så meget på mig, at de giver mig sædet i den bil, der vandt Europamesterskabet sidste år. Derfor er der naturligvis også et altoverskyggende mål – nemlig at genvinde Europamesterskabet, siger Nicolaj Møller Madsen og tilføjer:

GT4-løbsserien med det tyske Porsche-team strækker sig over seks løb fra marts til september. Det er et såkaldt pro/am-løb, som betyder, at bilen skal køres af én professionel racerkører og en amatør. Nicolaj Møller Madsen skal fylde det professionelle sæde, mens den forsvarende europamester i klassen, Joerg Viebahn, er teamets amatør.

– Mit mål har altid været at blive en af verdens bedste racerkørere. Det kræver, at man er alsidig, og med sædet i Porsches GT4-racer får jeg kørt på nye europæiske baner, ligesom jeg får en masse kilometer under hjelmen.

Løbsprogram GT4 2017

Serien indledes 2. april på Misano-banen i italienske Rimini. Herefter skal Nicolaj Møller Madsen kæmpe om Europamesterskabet på legendariske Brands Hatch tæt på London, østrigske Red Bull Ring, Slovakia Ring i Slovakiet og den tidligere Formel 1-bane Zandvoort i Holland, inden sæsonfinalen køres på Nürburgring i Tyskland.

Skriv en kommentar