Kartshop-header
15th June - 23h07 #2 PORSCHE TEAM (DEU) / MICHELIN / PORSCHE 919 HYBRID / Romain DUMAS (FRA) / Neel JANI (CHE) / Marc LIEB (DEU)Le Mans 24 Hour - Circuit des 24H du Mans - Le Mans - France © Gabi Tomescu - AdrenalMedia.com

Porsche tager pole position på Le Mans

se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Som vejrudsigten forudsagde, ville torsdagens tredje kvalifikationsrunde forud for Le Mans blive lidt udfordret af vejret. Og sådan blev det i den grad også. Dagens anden kvalifikationsrunde mellem 19.00 og 21.00 fik masser af vand, i pausen klarede det op, men knapt var bilerne på vej til det grønne lys i pitlane, før himlen atter åbnede sig over Circuit de la Sarthe.

En del teams havde allerede stillet sig tilfredse med deres data, mens andre, herunder Toyota, forsøgte at få masser af kilometer i bilerne. Selv i den sidste halve time, hvor banen atter åbnede efter godt en times afbrydelse på grund af regnen. Toyota kørte henholdsvis 13 og 14 omgange i regnen, mens også Audi fik kørt en del.

Læs om onsdagens første kvalifikationssession her:

Dermed ligger det fast, at det er Porsche på de første to pladser, skarpt forfulgt af to Toyotaer, når løbet sættes i gang lørdag. Resultatet gør også Neel Jani til den første, der tager pole position på Le Mans to gange i træk siden Stephane Sarrazin gjorde det for Peugeot i 2007-2009. I år er franske Sarrazin tredjehurtigst med Toyota #6.

Den danske Aston Martin #95 med Marco Sørensen og Nicki Thiim kørte ikke meget torsdag aften, da bilen allerede har fået monteret løbsmotoren. Til gengæld kørte Formula Racing en hel del i GTE Am, og har fået endnu flere vigtige kilometers viden om den franske bane. Det blev også til en enkelt afkørsel i Ford-chikanen, men det gik heldigvis ikke værre, end at bilen kørte videre og pittede omgangen efter, da regnen var allerhårdest.

Blandt de få teams, der forbedrede tiden torsdag aften var #88 Abu Dhabi Proton Racing, som David Heinemeier Hansson er en del af. De

Resultat, kvalifikationen til Le Mans 2016:

Skriv en kommentar