Kevin Magnussens Renault får mere power

Renault skuffer i ny Hamilton triumf

12. juni 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Sebastian Vettel fik den bedst tænkelig start på Canadas Formel 1-Grandprix. Tyskeren overhalede på få meter de to Mercedes-racere, som lå nummer 1 og 2 efter kvalifikationen, efter en perfekt start.

Tyskeren trak lynhurtigt fra de to Mercedes-kørere, som igen havde kontakt i sving 1. Mens kontakten kom til at koste Rosberg dyrt, fik Hamilton luft ned til sin teamkammerat, og det udnyttede briten til perfektion.

Sebastian Vettel startede på et supersoft-dæk, og Ferrari valgte som de første at pitte meget tidligt i løbet for at slå Mercedes på strategien. Hvad Ferrari for gud ved hvilken gang ikke havde taget højde for var, at Mercedes igen havde totalt styr på forbruget af dækkene. Teamet har i år været eminente til at køre dækkene helt og til dels over grænsen.

I et ellers ret så hændelsesløst grandprix blev Lewis Hamilton bare ved med at køre på sine softdæk, som ellers længe så ud til at være slidt op. Briten åbnede dermed kampen om verdensmesterskabet helt op i kampen mod teamkammeraten Nico Rosberg. Kun 9 point er der nu mellem de to rivaler i Rosbergs favør.

Hos Renault, der i den grad har været plaget af uheld på det seneste startede Kevin Magnussen bagest, fordi han havde smadret sig racer under P3. Danskeren startede på softdækket som en ud af blot to kørere på gridden.

Danskeren kørte et løb uden at gøre det store væsen af sig. Dog holdt han bilen i gang og kom i mål som  nummer 16. Jolyan Palmer kom derimod ikke i mål. Halvt gennem løbet var det slut for briten, som blev rullet tilbage i pitten uden klare indikationer på problemer.

Alt i alt et super flot løb af Mercedes og Lewis Hamilton, mens Ferrari bare bliver ved med at skuffe. Det samme kan man retfærdigvis sige om Renault, som ligner et team, der allerede har opgivet 2016. Det skal også med, at Willimas’ Valterri Bottas besatte tredjepladsen efter Hamilton og Vettel.

Resultat Canadas Formel 1-Grandprix 2016

NR KØRER POINT
1 Lewis Hamilton 25
2 Sebastian Vettel 18
3 Valtteri Bottas 15
4 Max Verstappen 12
5 Nico Rosberg 10
6 Kimi Räikkönen 8
7 Daniel Ricciardo 6
8 Nico Hülkenberg 4
9 Carlos Sainz Jr 2
10 Sergio Pérez 1
11 Fernando Alonso 0
12 Daniil Kvyat 0
13 Esteban Gutiérrez 0
14 Romain Grosjean 0
15 Marcus Ericsson 0
16 Kevin Magnussen 0
17 Pascal Wehrlein 0
18 Felipe Nasr 0
19 Rio Haryanto 0
20 Felipe Massa 0
21 Jolyon Palmer 0
22 Jenson Button 0

Skriv en kommentar